Влітку не особливо хочеться вмикати духовку і випікати хитромудрий торт.
Якщо для урочистого обіду все ж потрібен десерт, то на допомогу прийде желейний торт із фруктами без випічки.
![](https://otozh.com.ua/wp-content/uploads/2019/05/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82..png)
З цим рецептом впорається навіть дитина. Фрукти можна брати будь-які – по сезону або за бажанням. Торт хороший в літню спеку, тому що виходить прохолодним і легким.
Желейний торт із фруктами
Складові:
- 500 г сметани (15% – ї жирності)
- 400 г фруктів і ягід
- 1 скл. цукру
- 3 ст. л. желатину
- 1 дрібка ваніліну
- 250 мл води
Приготування:
1. У склянку з водою кімнатної температури додай порошок желатину, розмішай. Дай постояти 20-25 хвилин.
2. Коли желатин набубнявіє, вилий його в каструльку, постав на вогонь, помішуючи, доведи до температури 70-80 градусів. Не кип’яти! Зніми каструлю з вогню і остуди до кімнатної температури.
3. Сметану перемішай з цукром і ваніліном. Збий до повного розчинення кристалів цукру.
![](https://takprosto.cc/wp-content/uploads/z/zheleynyi-tort-s-fruktami/2.jpg)
4. Обсуши і вимий фрукти і ягоди. З персиків і абрикосів видали кісточки. Фрукти наріж дрібними шматочками.
![](https://takprosto.cc/wp-content/uploads/z/zheleynyi-tort-s-fruktami/3.jpg)
5. В сметанний крем вилий остиглий розчин желатину, перемішай. Маса може здатися трохи рідкуватою, але не хвилюйся, все відмінно застигне.
![](https://takprosto.cc/wp-content/uploads/z/zheleynyi-tort-s-fruktami/4.jpg)
6. Невелику частину фруктів залиш для прикраси торта зверху. Решту фруктів додай до сметанного желе і ретельно перемішай, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму.
![](https://takprosto.cc/wp-content/uploads/z/zheleynyi-tort-s-fruktami/5.jpg)
7. Желе з фруктами перелий в підготовлену форму або глибоку миску. Решту фруктів або ягід виклади зверху для прикраси.
![](https://takprosto.cc/wp-content/uploads/z/zheleynyi-tort-s-fruktami/6.jpg)
8. Постав торт застигати в холодильник приблизно на 3-4 години.
9. Після того, як торт застиг, відділи його ножем від форми, розкрий форму і переклади десерт на блюдо. Якщо ти робив торт у мисці, то для того, щоб дістати його, миску потрібно опустити в гарячу воду на 10-15 секунд.
10. Сметанно-желейний торт із фруктами виходить смачним і легким. Солодкість сметанного желе в ньому відмінно поєднується з кислинкою фруктів.
![](https://takprosto.cc/wp-content/uploads/z/zheleynyi-tort-s-fruktami/7.jpg)
11. Веселих літніх свят і смачного!
Сподобався рецепт? Тоді розкажи друзям в соцмережах, як приготувати желейний торт із фруктами!