19 Квітня, 2024
Моцарела в домашніх умовах за 30 хвилин із 2-х інгредієнтів. Вона тягнеться, як італійська!

Моцарела в домашніх умовах за 30 хвилин із 2-х інгредієнтів. Вона тягнеться, як італійська!

Моцарелла є молодим сиром італійського походження, родом з регіону Кампанія, один з найвідоміших видів сиру. Класична моцарелла (моцарелла ді bufala Campana) виготовляється з чорного буйволячого молока, але майже завжди є моцарелла з коров’ячого молока. Цей сир продається у вигляді білих кульок, просочений ропою, так як він не зберігається протягом тривалого часу.

Також моцарелла, як і звичайний сир,  використовується для гарячих страв. Готувати моцарелу в домашніх умовах дуже просто. І сам процес захоплюючий, так цікаво натягти сир! Для домашнього сиру моцарелла, вам буде потрібне сире непастеризоване молоко, яке не було термічно оброблене. Домашнє молоко є кращим. Повірте, таку смачну моцареллу ви точно не купите в звичайному магазині! Виходить справжня Італійський делікатес!

Для приготування моцарелла в домашніх умовах вам потрібно:

Саморобне молоко-4 літра (не пастеризоване)

Оцет 9%-близько 8 ст. (додати 1 столову ложку, може знадобитися трохи більше або трохи менше.

Приготування:

1. щоб зробити моцареллу, нам буде потрібно свіже домашнє молоко. Нагрійте його у великій каструлі до дуже теплого стану, але в будь-якому випадку не перегрівайте молоко. Якщо ви поклали палець у молоко, ви відчуєте, що дуже тепло, але в той же час ви можете тримати палець в молоці і не отримати опіку.

2. Вийміть молоко з вогню, постійно помішуючи, додайте 1 столову ложку оцту. Ми продовжуємо додавати 1 столову ложку, поки сир і світло-жовті сироватки розділені, але не забувши перемішати. Оцет можна замінити лимонним соком. Неважливо, чи обираєте ви лимонний сік чи оцет, додайте його в одну столову ложку, вам може знадобитися трохи більше або трохи менше.

3. Стисніть надлишок сироватки з моцарелли.

4. У той же час, ми гріємо відокремлену сироватку до дуже гарячого стану. Покладіть сир в гарячу сироватку і почніть розтягувати його. Моцарелла стане більш однорідною і дуже еластичною. Формуємо з неї одну кульку або маленькі кульки.

5. Покладіть моцареллу в крижану воду, щоб стабілізувати її і остудити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *