18 Травня, 2024
«Моя улюблена орхідея цвіте як божевільна» – ось як приготувати підживлення для розкішного цвітіння орхідей

«Моя улюблена орхідея цвіте як божевільна» – ось як приготувати підживлення для розкішного цвітіння орхідей

Всі любителі орхідей періодично виявляються в ступорі: квітка прекрасно розвивається, випускає здорове листя, але цвітіння від неї добитися не виходить. Чому красуня-орхідея наполегливо гальмує, чи можна перервати тривалу паузу?

Проблему можна вирішити, причому простіше ніж здається. Не буде потрібно ні дорогих гормональних стимуляторів, ні складних комплексів на кожен день – всі ці важкодоступні суміші швидше угроблять рослину, ніж розбудять її сплячі квіткові бруньки.

У природі орхідеям досить звичайного дощу, щоб отримати все, що їй потрібно. Вдома відтворити умови тропіків вийде, та й нема чого, адже примхливу красуню цілком вийде перехитрити. Зацвіте вона рясніше, ніж цвіла б в природі, причому шкоди для неї не буде.

Йдеться про імітацію природних умов, потрібно зробити для неї доступним звичний комплекс речовин, аналогічний природному. Нагодувати орхідею потрібно буде часниковим бульйончиком, і приготувати його досить легко.

Орхідеї, всупереч поширеним припущенням, рослини чуйні і вдячні. Варто трохи часу витратити, щоб приготувати для них підгодівлю за їхніми потребами. Стрілки – квітконоси здадуться буквально за пару тижнів, і квітів на них буде дуже багато.

Важливо: підживлення не тільки стимулює цвітіння, але і допомагає поліпшити загальний стан квітки, зупинить розмноження бактерій.

Буде потрібно для підживлення:

  • зубки часнику – п’ять великих;
  • пару горняток води;
  • бурштинова кислота – пів таблетки.
«Моя улюблена орхідея цвіте як божевільна» - ось як приготувати підживлення для розкішного цвітіння орхідей

Воду потрібно закип’ятити і розчинити бурштинову кислоту прямо в гарячій. Туди ж видавлюємо часник. Настоюємо підживлення добу в скляній банці.

Орхідеї підживлюємо разом з поливанням. Суміш вливаємо у велику ємність з водою, в яку ставимо горщик з рослиною на пару годин, щоб коріння наситилися вологою.

«Моя улюблена орхідея цвіте як божевільна» - ось як приготувати підживлення для розкішного цвітіння орхідей

Після цього про полив можна забути до наступного разу, але однієї такої стимуляції досить, щоб орхідея заклала стрілки.

Воду з орхідейного підживленням можна використовувати для поливу будь-яких кімнатних рослин. Використовуйте подібний активатор не частіше, ніж один раз в сезон.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *