8 Липня, 2024
Мудра притча про те, як знайти спокій

Мудра притча про те, як знайти спокій

Один чоловік якось зрозумів, що він надто сильно втомився від метушні та шуму. Його серце потребувало спокою, а думки ясності. В місті, де він жив, було важко медитувати та вдатися до глибоких роздумів, тому чоловік вирішив піти до лісу!

В лісі було набагато тихіше, ніж у місті, але чоловікові цього виявилося мало. Він не міг зосередитися через шелест листя, спів птахів та цокотіння коників у траві. тоді він вирішив пошукати місце ще тихіше. 

Чоловік блукав лісок декілька днів і все заглядав всюди за тим тихим місцем, яке потребувало його серце. І ось йому пощастило знайти печеру. В ній було надзвичайно спокійно. Чоловік вирішив зупинитися тут, аж раптом почув, як капає вода. Ці краплі ставали все гучнішими й гучнішими з часом. Чоловік роздратувався і пішов геть.

Тоді чоловік зрозумів, він не зможе знайти місце, де абсолютно тихо. Йому потрібно створити таке. Він почав будувати невеличкий будиночок з шумоізоляцією. Пів року невпинного будівництва і хатинка готова. Тоді чоловік нарешті сів посеред кімнати й налаштувався на медитації. Але годинник на стіні не дав йому розслабитися. В гніві чоловік зірвав годинник зі стіни й безжально розбив його об підлогу.

Ну все. Тепер нічого не має заважати цьому чоловікові. Він сів, заплющив очі, розслабився і…«тук-тук, тук-тук …» – стукало його серце так голосно, як ніколи.

Мораль: наш зовнішній спокій залежить від внутрішнього. Ми не знайдемо місця гармонії, якщо її немає в нашому серці. Перестаньмо шукати помочі ззовні, всі наші проблеми вирішуються лише зсередини.

А ви вмієте налаштовуватися на спокій?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *