Я перестала варити варення, яке раніше вважалося єдиним методом заготовити ягоди на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
По-перше, це довго, по-друге потрібно багато цукру, а по-третє у нас ніхто вдома не їсть варення. Навіщо стільки моєї праці буде пропадати даремно?
Я знайшла для себе новий метод заготівлі ягід на зиму. Набагато простіший, швидший, корисніший, а головне діти і чоловік їдять із задоволенням.
Подібним чином я заготовлював будь-які ягоди:
- малину;
- полуницю;
- черешню;
- вишню;
- абрикоси.
Мій метод заготівлі ягід
Буде потрібен тільки блендер. І пластикові контейнери. Я використовую одноразові. Це не дорого. Вони відповідного розміру. Дуже зручно.
Ягоди потрібно перебрати, видаливши всі пошкоджені і “неякісні” ягідки, інакше все буде нанівець
З ягід, які з кісточками, потрібно кісточки теж видалити.
Потім, частину найкрасивіших і апетитних ягід потрібно відкласти в сторону
А решту ягід потрібно перемолоти в блендері. Я цукор не додаю, особливо до таких солодким ягодам, як малина, полуниця або черешня. Ви можете покласти цукор за смаком.
Цілі ягідки розкласти по контейнерах, а потім залити їх сумішшю з блендера.
Раніше я малину заливала малиною, полуницю – полуницею. А в цьому році хочу експериментувати.
Ягоди малини – спробую залити полуничною сумішшю, а полуниці – малиновою.
Повні контейнери я прибираю в морозильну камеру, де вони благополучно зберігаються поки їх не з’їдять.
До весни не залишається жодного контейнера. Діти називають це ягідне морозиво.
Можна з чаєм, з млинцями або оладками, просто на хліб з маслом. Смачніше будь-якого варення.
Смачного!
А як Ви заготовлює ягоди на зиму? Пробували мій метод?
Поділіться враженням в коментарях. Дякую!