20 Травня, 2024
Місяць тому позбулася багатьох недуг! Лікар просто порадив приймати цей засіб

Місяць тому позбулася багатьох недуг! Лікар просто порадив приймати цей засіб

Старі, злегка забуті ліки під назвою «риб’ячий жир» переживають в наші дні новий бум. Це не дивно, адже останнім часом дуже популярний здоровий спосіб життя, який включає не тільки заняття спортом, але і правильне харчування.

Риб’ячий жир випускається в двох лікарських формах – рідкій і в капсулах. Перша за ціною набагато дешевше, але має смак і запах, ставлення до якого не у всіх позитивне. Тому багато хто воліє купувати риб’ячий жир в капсулах. Редакція розповість тобі, в чому користь риб’ячого жиру в капсулах і як його застосовувати.

Чим корисний риб’ячий жир в капсулах

Склад риб’ячого жиру є сумішшю різних гліцеридів, основною його складовою є олеїнова кислота, потім трохи менше пальмітинової і поліненасиченої кислоти омега-3 і омега-6. Всі інші елементи присутні в незначних кількостях.

Омега-3 жирні кислоти при зіткненні з повітрям дуже швидко окислюються, і продукти, що містять їх, стають непридатними для вживання. Желатинові капсули оберігають кислоти від окислення, що не дає продукту зіпсуватися і збільшує термін зберігання.

Корисні властивості риб’ячого жиру

Про користь риб’ячого жиру говорить вміст в ньому вітамінів A і D.

Вітамін A покращує ріст і репродукцію клітин шкіри, слизової оболонки, зорових пігментів. Завдяки присутності цих вітамінів, риб’ячий жир дуже корисний для волосся, нігтів, шкіри. Для жінок він особливо необхідний.

Вітамін D знижує нервову збудливість, схильність до судом литкових м’язів, сприяє проникненню кальцію і фосфору в клітини, тому лікарі так часто радять давати його дітям.

У нас є чудовий рецепт маски для обличчя від зморшок і пігментних плям: ретельно змішай 1 ч. л. риб’ячого жиру і таку ж кількість меду до однорідної консистенції. Нанеси на обличчя на 30 хвилин. Змий маску відваром ромашки і дай шкірі висохнути природним чином.

Поліненасичені омега-3 жирні кислоти – це найцінніше, що входить до складу даного продукту. Вони попереджають розвиток захворювань серцево-судинної системи, зменшують кількість шкідливого холестерину і тим самим знижують ризик появи атеросклерозу, покращують кровообіг, зменшують тромбоутворення, благотворно діють на роботу серця, перешкоджають виникненню і розвитку аритмії.

Жирні кислоти омега-3 знижують ризик виникнення діабету, без них неможливе утворення клітинних мембран, створення сполучних тканин і мієлінової оболонки нервових волокон.

Риб’ячий жир допомагає спалювати насичені жири. Тому багато дієтологів рекомендують вживати риб’ячий жир для боротьби із зайвою вагою.

Австралійські вчені провели цікавий експеримент: люди, які приймали щодня по 6 грамів риб’ячого жиру і займалися протягом 45 хвилин фізичними навантаженнями, поліпшили показники ліпідного обміну в порівнянні з тими, хто приймав соняшникову олію. Вправи і прийом риб’ячого жиру допомогли знизити жирову масу тіла.

Риб’ячий жир значно покращує діяльність мозку і його здатність до навчання. Тому капсула риб’ячого жиру в день – це найкраща профілактика старечого недоумства.

Широко застосовується цей продукт і серед бодібілдерів, адже він є правильним жиром, який гарантує спортсмену отримання ресурсів для подальшого росту м’язів у вигляді вітамінів і мікроелементів і при цьому не робить шкідливого впливу на здоров’я.

Лікарі-гінекологи рекомендують приймати риб’ячий жир при болісних менструаціях і при ускладненнях в період виношування дитини. Чоловіків же він захищає від раку передміхурової залози.

Звичайно ж, користь риб’ячого жиру незаперечна, але якщо ти сильно схильний до алергічних реакцій, обов’язково проконсультуйтеся перед застосуванням препарату з лікарем.

Фахівці також не рекомендують вживати риб’ячий жир при жовчнокам’яній і сечокам’яній хворобі, патологіях щитовидної залози. Якщо в твоєму організмі підвищений вміст кальцію і вітаміну D, теж варто утриматися від прийому риб’ячого жиру.

Вживай риб’ячий жир в капсулах, дотримуючись інструкції: зазвичай це 1-2 капсули 2-3 рази на день під час прийому їжі. Приймають їх курсом тривалістю один місяць 1-3 рази на рік. Не слід вживати риб’ячий жир на голодний шлунок – це може викликати порушення травлення. Важливо: не вживати риб’ячий жир одночасно з іншими комплексами полівітамінів.

Також постарайся по можливості включити в свій раціон таку рибу, як сьомга, лосось, форель. Ці види риби є джерелом омега-3 жирних кислот і легкозасвоюваного білка

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *