Ось і прийшов час молодої картоплі. Я пропоную вам приготувати його в духовці. Це і просто, і дуже смачно. Подавати її можна і як гарнір, і просто як самостійну страву.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 2 кілограми картоплі
- 400 грам сала з прошарком
- 1 головка часнику
- 40 мілілітрів соняшникової олії
- 1 чайна ложка солі
- пів чайної ложки чорного перцю
- кріп петрушка
Як приготувати молоду картоплю
Картоплю ретельно промиваємо, а потім проколює виделкою в декількох місцях.
У миску кладемо олію, додаємо спеції і часник, пропущений через прес. Все ретельно перемішуємо і додаємо до картоплі, знову перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 5-10 хвилин.
Сало нарізаємо шматочками.
Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо картоплю. Зверху на неї кладемо сало і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо протягом 45 хвилин.
Подрібнюємо зелень, присипаємо готову картоплю і подаємо до столу.