12 Травня, 2024
Надійний спосіб накликати на себе бідність

Надійний спосіб накликати на себе бідність

Накликати на себе бідність можна дуже просто: треба порушувати закон грошей. Можна набрати кредитів і розтринькати гроші. Це, звичайно, найпростіший спосіб: жити на широку ногу. Але і то є люди, яким дивним чином посміхається удача.

Вони програли, а потім виграли. Або їм хтось допоміг. Або стався щасливий збіг обставин і їм запропонували гарну роботу. Тому що вони порушили правила, але не дуже сильно. Їм для попередження виписали штраф.

Треба намагатися за “якомога менше” одержати “якомога більше”. Краще безкоштовно. Але якщо безкоштовно не можна, то треба обов’язково принизити того, хто робить послугу або працює на вас. Послуги мало. Товару мало. Потрібно зневажати того, хто обслуговує і працює.

Презирство до офіціанта треба проявити. Нехай побігає і покланяється. Потрібно його публічно образити і дивитися принизливо, верескливо кричати, крізь зуби розмовляти і нагадувати, яка він нікчема порівняно з вами.

Точнісінько так само треба поводитися з усіма, хто вас обслуговує. Принижувати, влаштовувати скандали, вимагати блазнювання і поклонів. Всі, кому ви платите хоч копійку, повинні розуміти, що ви незмірно вищі й важливіші.

І кланятися повинні в ноги за ваші гроші. Ви ж їм платите! Нехай побігають, а потім поповзають і руку поцілують.

Багаті люди знають цей спосіб все втратити. І завжди платять за роботу інших. Ввічливо обходяться з тими, хто робить їм послуги. І розуміють, що платять за послугу або за товар, а не за принижене обслуговування.

Скільки було любителів принижувати та знецінювати інших! Багаті втратили своє багатство, воно виявилося тимчасовим та ефемерним. А ті, хто так себе поводили, ще не розбагатівши, повністю зубожіли.

Тому що головний закон грошей — повага до праці. Гроші — це ж енергія праці, втілена в знаках. Хто не шанує чужу працю і хоче “за менше отримати більше”, той накличе на себе бідність. І сам стане слугою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *