Жорстке м’ясо – не проблема! Якщо ви купили жорстке м’ясо, не впадайте у відчай, його можна дуже просто розм’якшити. Для цього існує перевірений спосіб.
Насправді, прибрати жорсткість і зробити страву соковитою, м’якою і виразною дуже просто. Вам знадобиться лише шматок м’яса і сіль. Джерело
Як розм’якшити м’ясо
Для того щоб показати ефективність цього трюку, професійний кухар Джек Скалфані, придбав шматок жорсткого м’яса. Кулінар стверджує, що воно буде таким же м’яким, як філе міньйон. Філе міньйон – це найніжніше м’ясо, яке тільки можна уявити. Вже не терпиться спробувати!
Помістіть м’ясо на сухий, чистий лист.
Покрийте його повністю морською або іншою крупнозернистою сіллю. Тепер відставте його в сторону. Кухар радить на кожні 2,5 сантиметра м’яса приділити 1 годину часу. Тобто, якщо ваш шматок м’яса товщиною 7,5 сантиметра, вам знадобиться 3 години. Тепер включаємо наше терпіння.
Сіль витягне зайву вологу при маринуванні, через що м’ясо набуде ніжність і пружність одночасно.
Тепер прийшов час змити всю сіль. Потримайте шматок м’яса під проточною водою, поки вся сіль не піде.
Хочете побачити доказ? Джек тримає шматок маринованого м’яса, а поруч свіжий шматок з тієї ж самої частини туші, куплений у того ж самого м’ясника. Більш темний і пористий шматок м’яса справа помітно відрізняється від яскравого жорсткого шматка зліва.
Час відправляти м’ясо готуватися. І зовсім неважливо, які спеції ви підберете, чи будете ви використовувати соус барбекю чи ні, все одно вийде смачним, соковитим і ніжним.
Трапляється, що виглядає шматок м’яса прекрасно, а після смаження його смак і вигляд нагадує підошву від черевика. Щоб такого не сталося, перед приготуванням гарненько посоліть м’ясо, а потім промийте його.
Поділіться цим трюком з тими, кого ви любите. Такий корисний лайфхак обов’язково стане в нагоді!
Смачного!