Одна з традиційних страв української кухні – палюшки. Цю смакоту готували ще наші прабабусі.
Інгредієнти:
- відварена картопля – приблизно 2 л,
- 1-2 яйця
- 1-2 ст. борошна
- 1-2 ст.л крохмалю,
- сіль – за смаком
Рецепт приготування палюшків:
- Відварену картоплю потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.
- Додати борошно та яйця. Посолити за смаком.
- Замісити туге тісто, при потребі, можна додати 1-2 ст.л. крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.
- Сформувати пальчики і відразу варити в окропі.
- В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Варити 2 хв.
- Готові палюшки перемастити смальцем, присипати шкварочками, можна ще посипати сиром і подавати!Рецепт простий і вимагає всього кількох інгредієнтів. А кінцевий результат завжди безпрограшний і незмінно смачний. Особливо, якщо не пошкодуєте шкварочок