25 Листопада, 2024
На другий день залишається порожня каструля з-під супу: хоч і поживний, але дуже легкий

На другий день залишається порожня каструля з-під супу: хоч і поживний, але дуже легкий

Можу їсти їх на обід і на вечерю, на перше і на друге. 

Мама з дитинства привчила, що гарячий суп треба їсти кожен день. Це корисно! Але чоловік і діти ставляться до перших страв байдуже. Щоб переманити рідних на свою сторону, в мою кулінарну книгу я додала багато незвичайних рецептів. Серед фаворитів – легкий, майже дієтичний «суп Шарикова». Саме так його називають в нашій родині.

Суп із сирними кульками

Дієтичний варіант страви — це приготування на воді або овочевому бульйоні. Більш ситним вийде курячий суп з сирними кульками та шматочками вареної курки. Але незалежно від способу приготування суп завжди виходить відмінним!

Інгредієнти для супу:

  •  2,5 л курячого бульйону або води
  •  1 велика цибулина
  •  1 морква
  •  5 середніх бульб картоплі
  •  4 ст. л рослинної олії
  •  зелень, сіль, перець на смак

Інгредієнти для кульок:

  •  100 г голландського сиру
  •  1 яйце
  •  100-130 г борошна
  •  2 ст. л м’якого вершкового масла
  •  сіль на смак

Приготування:

1. Почни приготування з сирних кульок. Сир натри на дрібній тертці, додай вершкове масло, борошно, яйце і сіль. Заміси м’яке тісто. Постав його на 30 хвилин у холодильник.

2. Поки тісто в холодильнику, наріж картоплю кубиками й кинь у киплячий бульйон. Додай сіль і перець. Моркву і цибулю натри на тертці, злегка обсмаж овочі на рослинній олії та додай в суп.

3. Тим часом дістань з холодильника тісто і сформуй невеликі кульки розміром не більші, ніж лісовий горіх, інакше не проваряться.

4. По одній опускай кульки в каструлю. Перемішай і вари суп ще 5-10 хвилин (до готовності кульок).

5. Коли кульки будуть готові, додай нарізану зелень і вимкни вогонь. Розливай смачний суп по тарілках і клич близьких на обід. Смачного!

Якщо тобі сподобався рецепт супу з сирними кульками, зберігай його в закладки та поділися нею з друзями. Вони будуть вдячні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *