29 Березня, 2024
Не ігноруйте ці симптоми, тому що вони попереджають вас про небезпеку…

Не ігноруйте ці симптоми, тому що вони попереджають вас про небезпеку…

Чи знаєте ви, що наші тіла можуть давати нам знаки, коли з нами щось не так? І ми ні в якому разі не повинні ігнорувати ці симптоми нашого тіла. Сьогодні ми наведемо вам найбільш поширені симптоми, які позначають, що в нас є дефіцит конкретного вітаміну.

1. Оніміння рук і ніг і в інших частинах тіла або відчуття печіння

Якщо ви відчуваєте оніміння або поколювання в руках і ногах, це може означати, що у вас нестача вітаміну B9, B6 і B12. Ці вітаміни дуже важливі для нервової системи. Якщо у вас нестача вітамінів B, це може привести до анемії, депресії і втоми. Для вирішення цієї проблеми, вживайте більше спаржі, шпинату, буряка і всіх видів бобових і молочних продуктів.

2. Червоні або білі прирости, що виглядають як прищі, на щоках, руках, стегнах

Ці симптоми можуть вказувати на гормональний дисбаланс, і в деяких випадках це може означати, що у вас нестача вітаміну А і вітаміну D або незамінних жирних кислот. Потрібно споживати продукти, багаті здоровими жирами і їсти більше горіхів і насіння, таких як лляне насіння. Крім того, ви повинні споживати багато зелених листових овочів, моркви і перцю для збільшення рівня вітаміну А. Спробуйте їсти більше молочних продуктів.

3. Червоний лускатий висип на обличчі

Багато експертів стверджують, що подібний стан є явною ознакою дефіциту біотину. Вживайте більше арахісу, козячого молока, мигдалю, томатів, йогурту, моркви, горіхів, цибулі, насіння кунжуту, авокадо, молока, бананів і грибів.

4. Тріщини в кутах рота

Найбільш поширеними причинами цього є:

діабет

ослаблена імунна система

неправильна гігієна порожнини рота або погані санітарні умови

Це відбувається у людей, які зволожують губи своїм язиком під час розмови. Інфекція, спричинена бактерицидними стрептококами і стафілококами, грибками (в основному кандидою)

Анемія, викликана дефіцитом заліза

Відсутність задніх зубів

Розлад шлунка, який пов’язаний з гіперсекрецією шлункової кислоти

Дефіцит вітаміну В

Всі ці симптоми насправді є ознакою дефіциту цинку і вітаміну B (B3, B2 і B12). Щоб вирішити цю проблему, вам доведеться споживати більше тофу, пісного сиру, шпинату, арахісу, кураги, спаржі і всіх видів насіння і бобових. Крім того, ви повинні включити капусту і брокколі в ваш раціон для більш ефективного поглинання заліза. Також певні алергічні реакції від косметичних засобів можуть викликати тріщини губ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *