7 Липня, 2024
Нормалізує тиск, усуває безсоння, біль в голові і верхній частині тіла. «Гімнастика для шиї без музики».

Нормалізує тиск, усуває безсоння, біль в голові і верхній частині тіла. «Гімнастика для шиї без музики».

Гіпертонія – одне з найпоширеніших захворювань. 

Вважається, що кожен четвертий дорослий страждає від підвищеного кров’яного тиску. Як не дивно, тільки 35% із тих, хто потерпає від цієї недуги, знають про свої проблеми та лікуються. Однак лікування таблетками не вихід, адже подібні препарати усувають лише симптоми, але не причину.

І сьогодні ми з лікарем Олександром Юрійовичем Шишоніним поговоримо про те, як правильно лікувати гіпертонію. А на допомогу нам прийде гімнастика для обличчя та шиї, яка допомагає усунути саму причину гіпертонії та назавжди забути про високий тиск.

Гімнастика для лікування гіпертонії від лікаря Шишоніна:

Як пояснює сам лікар, м’язовий спазм стискає судину, внаслідок чого кількість крові, що проходить через неї, зменшується. І щоб отримати необхідну дозу кисню, мозок подає сигнал серцю качати більше крові. Внаслідок цього серце працює швидше, щоб через затиснуті судини прокачати потрібну кількість крові, а тиск зростає. Так розвивається гіпертонічна хвороба.

Коли ж у гіпертоніка виникає стресова ситуація, тиск збільшується. У цей момент він може переступити критичну позначку. Це загрожує інсультом.

«Позбутися від гіпертонії можна двома способами: рухом або впливом на сам спазм – масажем. Буває, приходить людина з великим гіпертонічним стажем, скаржиться на погане самопочуття, розповідає, скільки таблеток випила … Кладеш на диван, чіпаєш шию, а вона кам’яна. Розминаєш – хворий кричить. Після масажу проходить пара секунд, а йому вже значно легше. Міряємо тиск – у нормі », – ділиться досвідом Шишонін.

«Таблетки діють інакше. Одні заважають серцю працювати в прискореному режимі. Другі посилено виводять з організму вологу, також знижують тиск. Треті заспокоюють мозок. Четверті покращують здатність мозку засвоювати з крові кисень. Як бачимо, робота будь-яких таблеток – усунення симптому, але не лікування причини ».

гімнастика для шиї доктора Шішоніна з музикою

Олександр Юрійович впевнений, що якщо вести активне життя, то спазми виникати не будуть. Але навіть ці проблеми можна усунути за допомогою правильної гімнастики. Для цього лікар розробив окремий комплекс простих вправ для лікування шиї.

Як заявляє Олександр Юрійович, виконуючи ці вправи, людина не може собі нашкодити. А ось регулярні заняття допомагають позбутися від цілого ряду недуг. Лікар Шишонін рекомендує займатися гімнастикою тим, хто страждає від головного болю, запаморочення, безсоння, порушення пам’яті, болю в плечах і шиї.

Перші два тижні лікар рекомендує щодня робити гімнастику. Далі можна займатися 2-3 рази на тиждень. При заняттях слід тримати спину прямо – це запорука правильного виконання вправ. А щоб відточити техніку, спочатку роби гімнастику перед дзеркалом. Час на кожну вправу – 3 хвилини.

1. Вправа «Метроном»

Полягає в почерговому фіксуванні шиї приблизно на 10 секунд з лівого і правого боку.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна при гіпертонії

2. Вправа «Пружина»

На 10 секунд втягни підборіддя, потім на 10 секунд максимально витягни підборіддя вгору. Повтори кілька разів.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна опис

3. Вправа «Смуток»

Поклади голову на ліве плече на 10 секунд, потім на такий же час на праве.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна

4. Вправа «Погляд у небо»

Максимально поверни шию вбік і зафіксуй на 10 секунд. По черзі роби це вліво, потім вправо, враховуючи зазначений інтервал часу.

лікувальна гімнастика для шиї доктора Шішоніна

5. Вправа «Рамка»

Поклади ліву руку на праве плече, повернувши голову вліво. Утримуй положення тіла на 10 секунд. Тепер зроби те ж в протилежний бік.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна з музикою

6. Вправа «Факір»

Стули долоні над головою пальцями вгору. Кожні 10 секунд повертай голову почергово вліво і вправо.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна без музики

7. Вправа «Літак»

Витягни руки в різні боки. Стеж за тим, щоб вони не згиналися в ліктях. Через кожні 10 секунд опускай на мить кінцівки, щоб відпочити, і повторюй вправу.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна опис

8. Вправа «Чапля»

Максимально витягни підборіддя вгору, опустивши руки вниз. Через кожні 10 секунд повертайся у вихідне положення, але тільки на 1-2 секунди, не більше.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна при гіпертонії

9. Вправа «Дерево»

Підніми руки вгору, щоб долоні були паралельні стелі, а пальці лівої й правої руки злегка стикалися. Кожні 10 секунд ненадовго опускай руки та повторюй вправу.

гімнастика для шиї доктора Шішоніна

Гімнастика для м’язів шиї завершується парою вправ на розтяжку. Техніку їх виконання краще подивися в короткому відео, щоб зробити все правильно.

Гімнастичний комплекс нормалізує кровопостачання головного мозку, що знижує ймовірність інсульту. Спазми минуть, шия і плечі стануть більш розслабленими. Ми ж все-таки рекомендуємо людям з серйозними захворюваннями хребта і шиї проконсультуватися перед гімнастикою з лікарем, що лікує.

Нехай більше людей дізнається, як допомогти собі зі здоров’ям.

Інформація призначена тільки для ознайомлювальних і освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Даний продукт не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть у вас виникнути про стан здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *