4 Травня, 2024
Одна жінка розповіла: якось вона не витримала і все висловила чоловіку в очі…

Одна жінка розповіла: якось вона не витримала і все висловила чоловіку в очі…

Одна жінка розповіла: якось вона не витримала і все висловила чоловікові з гірким надривом:

«Я знаю, чому ти мене розлюбив. Чому ти перестав мене обіймати, цілувати, дарувати квіти. Я розумію, в чому справа. Так, я розтовстіла після пологів, я змарніла, мені ніколи зайнятися собою. Складка на животі з’явилася, целюліт на стегнах. Волосся не таке густе і блискуче, як раніше. Нормальний манікюр немає коли зробити. І з’явилися зморщечки ось тут, біля рота. Але це все через те, що мені ніколи привести себе в порядок. Мені важко! А ти через зовнішнімть мене відкинув і зрадив!

Невже для тебе це головне було в мені?», – вона багато чого ще сказала, плачучи. І визнаючи свою недосконалість.

Чоловік страшенно розгубився і відповів, що ніяких змін у зовнішності він не помічав. І жирну складку побачив тільки що, коли дружина йому показала її, ущипнувши пальцями.

«Просто, Танічко, – так сказав чоловік, – ти безперервно на мене кричиш. Репетуєш і кричиш. І обзиваєшмя. І звинувачуєш. І допитуєш з пристрастю. А іноді аж трясешься від злості. Я просто боюсь до тебе доторкнутися або слово сказати.

І з роботи не поспішаю додому, я винен. Але ти весь час кричиш!», – ось так він відповів несміливо й став чекати чергового скандалу…

Ось тут дружина зрозуміла: вона перестала навіть помічати, що постійно кричить і лається, не встигне чоловік поріг переступити. Вона перетворилася на сварливу тітку. І не помітила цього. Не в зовнішності справа, а у лементах і претензії, в образах і постійному невдоволенні.

Іноді причина охолодження стосунків зовсім не в тому, що ми думаємо. Не люблять не тому, що занадто розумний, а тому, що ніколи не допомагаєш іншим і пихато себе ведеш. Перестали спілкуватися не тому, що політичні погляди не сподобалися, а тому що взяв у борг п’ятсот доларів і не віддав. І вернуть носа не тому, що людина володіє занадто піднесеним ладом думок і загадкова, а тому, що рідко ця людина миється і змінює білизну…

Чоловік і дружина помирилися. Вони любили один одного. Просто треба було раніше поговорити. Мало які причини ми придумали; все може бути набагато простіше і прозаїчніше. Треба просто перестати кричати і дратуватися, наприклад. І з’ясувати причину. Яку ми не завжди помічаємо.

© Анна Кір’янова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *