Багато господинь жаліються на погане, нерівномірне випікання страв у духовці, часто звинувачуючи рецепт приготування. Однак, найчастішою причиною може бути несправності духової печі. Цю проблему можна вирішити в домашніх умовах, не звертаючись до спеціалістів й не витрачаючи багато грошей. Пропонуємо дізнатися, чому таке трапляється в деяких моделях духових шаф.
Основні причини поганого прогрівання духовки.
Якщо у вас газова духовка, то така проблема з прогрівання виникає часто. Саме в таких моделях не передбачений режим примусової конвекції, як результат нерівномірне розподілення тепла всередині через погану потужність природної конвекції. У такому випадку, чудово прогріваються ті ділянки духової печі, які близько розташовані до джерела вогню, а от віддалені куточки прогріваються дуже погано.
Варіанти вирішення проблеми.
Для швидкого й рівномірного прогрівання духовки, необхідно покласти одну або дві цеглини на її нижню поличку, попередньо розжаривши цеглини протягом 1 години. Таким чином, температура буде розподілятися по всій духовці, а випічка рівномірно пропечеться як зі всіх сторін, так й зсередини.
Також, замість цегли можна використовувати річковий пісок або кам’яну сіль, яку необхідно насипати на деко шаром в 3 см., а потім накрити фольгою, щоб допоміжні елементи не потрапили в страви.
Ще, можна розкласти на всій поверхні дека невеликі камені, які теж допоможуть рівномірно розігрітися духовці.
І наостанок, необхідний рівень розташування дека з будь-яким наповнювачем краще обирайте самостійно. Найчастіше, його ставлять на самій нижній полиці духовки.