22 Листопада, 2024
Ось мій секрет,що додати в банку з консервованими огірками, щоб розсіл був чистий, як сльоза

Ось мій секрет,що додати в банку з консервованими огірками, щоб розсіл був чистий, як сльоза

Щоб зробити смачні заготовки, а огірки ароматними і хрусткими, необхідно все правильно робити і дотримуватися технологію.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 600 г;
  • вода, 1 л;
  • цукор, 200 г;
  • сіль, 35 г;
  • оцет, 200 мл;
  • листочки смородини, хрону, парасольки кропу, часник;
  • перець горошком і запашний.

Процес приготування

Огірки промиваємо і заливаємо на 2 години чистої і холодною водою.

Банки і кришки стерилізуємо.

Зелень промиваємо, часник чистимо і ріжемо часточками.

У воді розчиняємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, вливаємо оцет, кип’ятимо ще пару хвилин і вимикаємо плиту.

У банки розкладаємо зелень і часник, перець, викладаємо огірки, заливаємо маринадом.

Накриваємо банки кришками і стерилізуємо в каструлі на рушник протягом 20 хвилин з моменту закипання.

Закручуємо кришки, банки перевертаємо і накриваємо до охолодження.

Зберігати консервацію можна в коморі або підвалі.

Хрусткі огірочки прекрасно підходять в якості закуски під будь-які страви, навіть просто з відвареною картоплею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *