5 Травня, 2024
Ось чому так необхідно їсти гарбузове насіння, особливо, якщо ви старші 45 років!

Ось чому так необхідно їсти гарбузове насіння, особливо, якщо ви старші 45 років!

Насіння гарбуза не лише смачне, а й дуже корисне. Однак багато людей не знають про це. Пропонуємо кілька переконливих аргументів на користь цього цінного дару природи.

Ось ці феноменальні переваги насіння гарбуза для вашого здоров’я:

  1. Позбавляє від безсоння

Триптофан є амінокислотою, яка стимулює вироблення мелатоніну і серотоніну, відповідальних за цикл сну і неспання. Іншими словами, споживання насіння гарбуза допомагає подолати безсоння і заснути набагато легше.

  1. Поліпшує зір

Насіння гарбуза містять цинк, вітамін А, вітамін Е, бета-каротин і зеаксантин, який, як було виявлено, підвищує гостроту зору людини. Як встановлено Американською оптометричною асоціацією, люди з порушеним зором і катарактою часто мають дефіцит цинку. Дефіцит цинку призводить до інфекції в більшості частин тіла, і очі не є винятком.

  1. Відмінне джерело магнію

Магній бере участь в більш ніж 300 біохімічних реакціях в організмі, що робить його одним з найбільш важливих мінералів. На жаль, більшість людей зараз мають дефіцит магнію. Насіння гарбуза – відмінне джерело магнію і тільки половина чашки цього насіння містять 92 відсотки щоденної потреби в магнії.

  1. Підвищує тестостерон

Насіння гарбуза надзвичайно корисне для чоловічого здоров’я. Вітаміни B, C, D, E, а також вітамін K, знайдені в насінні гарбуза, надзвичайно важливі для лібідо. Крім того, це насіння багате цинком, що має вирішальне значення для високих рівнів тестостерону.

  1. Поліпшує настрій і зменшує припливи при клімаксі

Оскільки воно містять триптофан, необхідний для виробництва серотоніну в організмі, насіння гарбуза допомагає поліпшити настрій. Вміст магнію допомагає збалансувати температуру тіла і, таким чином, зменшує кількість припливів.

За матеріалами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *