5 Травня, 2024
Ось що буде з вашим організмом, якщо кожен день вживати вівсянку на сніданок

Ось що буде з вашим організмом, якщо кожен день вживати вівсянку на сніданок

Ця непоказна на вигляд каша являє собою справжнє джерело корисних і поживних речовин. Вже більше двох тисяч років люди вирощують овес для їжі і лікування. У медичних цілях овес використовували для лікування хвороб шкіри, кишечника, нервів.

Ось що трапиться з вашим організмом, якщо ви почнете їсти вівсянку на сніданок:

  1. Ви позбудетеся від токсинів.

Вівсянка сприяє очищенню організму від токсинів і інших шкідливих речовин. Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, які скупчуються на стінках артерій. Це допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань і знизити рівень холестерину.

  1. Знизиться рівень цукру.

Вівсянка сприяє зниженню цукру в крові. Її обов’язково слід включити в раціон тим, хто зіткнувся з цією проблемою. Вживання вівсянки сприяє засвоєнню крохмалю і допомагає стабілізувати рівень цукру з самого першого прийому їжі.

  1. Покращиться травлення.

Вживання вівсянки покращує травлення: вона зменшує кількість жовчних кислот. Це полегшує проходження їжі по кишечнику, а значить, вас не будуть турбувати запори.

  1. Знизиться ризик раку.

Вівсянка запобігає розвитку раку: згідно з численними дослідженнями, овес завдяки своєму унікальному складу дійсно здатний захистити організм від розвитку ракових пухлин. Щоденне вживання вівсянки знижує ризик виникнення раку молочної залози і раку товстої кишки на цілих 10%.

  1. Покращиться здоров’я серця.

Вівсянка корисна для серцевого м’яза. Все через високий вміст в вівсянці жирних кислот омега-3 і ліноленової кислоти. Остання допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.

  1. Заспокояться нерви.

Вівсянка корисна для нормального функціонування центральної нервової системи. Справа в тому, що в її складі багато вітамінів групи В, які підтримують і врівноважують нервову систему.

  1. Зміцніють кістки.

Вівсянка допомагає боротися з остеопорозом. Ця корисна каша дає необхідну добову дозу кальцію. Кальцій запобігає демінералізації організму і підтримує здоров’я кісток.

  1. Піде зайва вага.

Вживання вівсянки допомагає скинути зайву вагу. Для цього їжте вівсянку натщесерце під час сніданку, заправляючи кашу звичайним або соєвим молоком, соком або горіхами.

  1. Додасться сил.

Вівсянка – невичерпне джерело енергії. Саме тому її рекомендується вживати на сніданок або хоча б до полудня. Це зарядить вас енергією до наступного прийому їжі. Особливо корисна вівсянка для працівників розумової праці.

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *