Пальці можна відкусити!
Як тільки не придумали зберігати часник — хтось його сушить, хтось заморожує, а ще ж можна консервувати! Маринований часник відрізняється від інших варіантів — він вже не такий пекучий, та й часникового аромату від його вживання не буде. Це така собі пікантна закуска — чудово підійде як до перших страв, так і до картошечки, інформує Ukr.Media.
Готується дуже просто, а з’їдається за лічені хвилини.
Інгредієнти на 4 півлітрових банки:
- часник — 1 кг;
- буряк — 1 шт;
- сіль — 2 ст.л;
- цукор — 2 ст.л;
- оцет — 100 мл;
- перець горошок — 5-6 шт;
- гвоздика — 3-4 бутони.
Приготування:
Головки часнику краще відбирати середні або дрібні, але невеликі. Інакше в банку увійде 3-4 штуки всього. Очищаємо часник від верхнього шару. Буряк нарізаємо півкільцями. На одну хвилину опускаємо часник в киплячу воду, потім дістаємо і відразу кладемо в холодну.
Часник з буряком закладаємо в стерилізовані банки.
Готуємо маринад: в 1 літр води додаємо всі спеції, доводимо до кипіння і заливаємо часник.
У каструлю на дно кладемо кухонний рушник, ставимо банки з часником, прикриті кришками (але ще не закриті), наливаємо гарячої води по плечки банок, доводимо до кипіння та стерилізуємо 5 хвилин, далі дістаємо банки, закочуємо, перевертаємо та накриваємо ковдрою до повного остигання.
Часник виходить бомбічний, пробувати його можна буде вже через місяць. Тоді смак вже точно буде як треба!