22 Листопада, 2024
Подивіться, як людина їсть – такою вона і є…

Подивіться, як людина їсть – такою вона і є…

Їжа – не просто втамування голоду; це емоційний процес, важко приховати свої справжні емоції під час їжі! Вони очевидні. Не даремно ж у індіанців-майя процес їжі вважався таїнством. Коханням можна було займатися відкрито і невимушено, а їсти слід тільки при закритих дверях, з близькими людьми.

Працівника і у нас наймали, попередньо нагодувавши його. Дивилися, як він їсть; тоді і вирішували: варто наймати його чи ні. Ось і нам варто подивитися, як людина їсть. Жадібно і швидко, неакуратно, сьорбаючи і плямкаючи, – це невихована і примітивна людина.

Навіть якщо здавалася іншою. Так одна дівчина відмовилася зустрічатися з відомим психологом, красивим чоловіком; він так огидно всмоктував в себе чай, прицмокуючи, так сьорбав суп і плямкав їм, що вона не знала, куди сховатися. При цьому він міркував на тему мистецтва і любові… З’їв він все дуже швидко. І облизав тарілку. Енергійний чоловік! А в іншому випадку молодий хлопець дивився, як дівчина гидливо і манірно їсть, довго, розглядаючи кожен шматочок і висловлюючи невдоволення всім своїм виглядом. «Ах, я це не їм! Це не той сорт оливок, до яких я звикла!», – вона повільно їла, перекидала їжу, з обличчя не сходила бридлива гримаска… Все стало зрозуміло і неприємно.

Енергійна ділова людина їсть швидко і акуратно. З нею можна мати справу. Але такі люди можуть трохи сердитися, якщо блюдо запізнюється. Їх дратує чужа нерозторопність і трата часу. Зате якість страв вони рідко критикують. Агресивна людина любить хрустку тверду їжу і м’ясо. Треба щось погризти або загризти!

Агресивність – це непогано в помірних кількостях, це здатність захистити свої інтереси. Для бізнесу навіть добре.

Тривожна людина, як потребує любові буде налягати на солодке – їй вкрай потрібні ендорфіни. Погладжування. Похвала. Іноді навіть занадто потрібні; любителі солодкого самі далеко не солодкі люди. І дуже багато чого чекають від оточуючих. Зате романтичні і вірять в любов!

На манери варто звертати особливу увагу. Їжа – це видобуток. У момент поглинання видобутку деякі люди захищають свою тарілку рукою – ясно, що в житті це власники і ревнивці. А деякі так агресивно жестикулюють виделкою або ножем, не помічаючи цього, немов готові штрикнути того, хто спробує взяти шматочок… Делікатні люди надають перевагу м’якій їжі: пудинги, муси, запіканки. Сильні – люблять тверду, як революційний поет Багрицький, який вважав, що їжа не буває рідкою. Тільки хард-кор, тільки твердість! Це він написав «Смерть піонерки»…

Процес їжі відкриє вам всі таємниці людини. Тому розумні люди і придумали етикет за столом – виховану людину важко «розкусити», вона дотримується загальних правил. Але її головна якість – вміння відповідати правилам суспільства. І з нею можна мати справу!

Автор: Анна Кір’янова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *