20 Травня, 2024
Популярні продукти, які краще не купувати

Популярні продукти, які краще не купувати

Ми знаємо, яких продуктів точно потрібно уникати, щоб харчуватися здорово. 

Ми вважаємо, що погані продукти – це чипси, солодкі газовані напої, шоколадні батончики низької якості і так далі. Але є продукти, які виглядають абсолютно нешкідливо, але вони або шкідливі, або безглузді. У будь-якому випадку, гроші на це витрачати не варто.

Погані продукти

Чорні оливки

Так уже повелося, що не існує в природі повністю чорних оливок. Самі стиглі плоди зазвичай нерівномірно пофарбовані в темно-фіолетові або коричневі відтінки. А ті чорні оливки, які ти купуєш консервованими в банках, точно пофарбовані барвником.

Виробник бере зелені нестиглі плоди і забарвлює їх глюконатом заліза. Це речовина не небезпечна в малих кількостях. Але навіщо купувати ті ж зелені оливки і чекати від них інших властивостей?

Кукурудзяні пластівці

Ця марна і шкідлива їжа стала дуже популярною у нас через американські фільми. Там майже кожен сніданок був представлений пластівцями. Але проблема в тому, що в цих кукурудзяних пластівцях немає нічого, крім цукру. Тому такий сніданок зовсім некорисний, всупереч рекламним кампаніям виробників. Маркетинг – він такий.

Краще їсти звичайну їжу, де є білки, жири і вуглеводи. А не закидатись з самого ранку величезною дозою цукру. Такий сніданок зовсім неситний, адже глюкоза піде з крові вже через кілька годин. І тоді доведеться знову їсти.

Мармеладні ведмедики

Ці мармеладки дуже красиво виглядають, їх обожнюють діти і навіть багато дорослих. Їх проблема в тому, що для їх виготовлення рідко використовують пектин, який рослинного походження. Замість нього беруть желатин, який роблять зі свинячих сухожиль.

Краще вже навчитися робити мармелад самому. Повір, це дуже просто і швидко. В інтернеті є безліч хороших рецептів з натуральними інгредієнтами. І не буде там барвників, ароматизаторів, тон цукру і стабілізаторів.

Копчена риба

Деякі люди ні за що у світі не відмовляться від копченостей, настільки їм це подобається. Але проблема в тому, що в магазинах нам найчастіше продають недостойний продукт. Таку рибу обробляють рідким димом, формальдегідом, фенолами та іншими речовинами. Їх, до речі, цілком можуть взяти і забути вказати на упаковці.

Рекомендуємо знайти перевірені місця, де рибу дійсно коптять. На ній зазвичай залишаються сліди від гачків і мотузок. Коштувати вона, правда, буде недешево, зате ти точно будеш знати, що їси справжню рибу.

Крабові палички

У кожного в житті настає той момент, коли людина усвідомлює, що в крабових паличках немає ні грама крабів. Було б ще непогано, якби їх робили з рибного філе, як заявляють виробники. Але зазвичай там виявляються рослинні білки, крохмаль, яйця, багато цукру, ароматизаторів та глутамату натрію.

Сенсу купувати цей продукт немає абсолютно. Краще приготувати хорошу рибку вдома або поїсти рибних страв в закладах. На жаль, крабові палички – не дешевий аналог риби, а комбінація всього того, що варто уникати у своєму раціоні.

Думайте завжди коли купуєте, чи дійсно вам це потрібно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *