20 Вересня, 2024
Поява фікуса у квартирі: як рослина може змінити життя. Чому потрібно тримати в будинку фікус?

Поява фікуса у квартирі: як рослина може змінити життя. Чому потрібно тримати в будинку фікус?

Як співають в одній пісеньці, «і хризантеми розцвіли, і пахнуть фікуси».

Ось про фікуси і піде мова. Дізналися ми в редакції «Отож», що рослина ця незвичайна, і якщо в будинку твоєму одного разу вона з’явилася, тоді чекай змін. Як заявила нам одна дама, про це свідчить цілий ряд прикмет. Древніх.

Фікус у будинку ми сприймаємо як декоративну рослину, яка дуже добре розбавляє інтер’єр: всіх більше цікавить, як за фікусом доглядати. Про це трошки розповімо теж, але спочатку про древні прикмети, які викликали в нас стільки інтересу. Не будемо довго ходити навколо, а перейдемо до головного і твою цікавість задовільнимо.

Як доглядати за фікусом

Все живе має свою енергетику, не виняток і домашні рослини. Фікусу в цьому плані відводиться набагато серйозніша роль, оскільки він володіє цілим пакетом корисних властивостей, що впливають на людину. За словами тієї самої жінки, фікус здатний змінити саму якість життя.

Прикмети:

1. Розв’язання задач

Коли виникають труднощі, які, здається, неможливо вирішити, можна попросити допомоги у свого фікуса. Рослина добре впливає на емоційний фон людини, допомагає заспокоїтися, а там і рішення приходить. Буває, що відразу, а буває і поступово. Важливо сформувати своє питання якомога точніше.

2. Потік грошей

Вважається, що якщо фікус живе на кухні, а це часто буває саме так, якщо кухня простора, то він буде насичуватися позитивною енергією, яку випромінює жінка. Адже саме вона є господинею цього приміщення, тут готується їжа. Насичений любов’ю фікус буде приваблювати в будинок і гроші, і гармонію, що позитивно позначиться на всій дружній родині.

3. Рослина-психолог

Оскільки фікус здатний вирівнювати емоційний фон, то його можна вважати пасивним психологом. Напевно, хтось із твоїх друзів вже помічав раніше, що коли в будинку з’являється фікус, то і настрій ніби покращується. Деякі люди вважають, що вся справа в насиченому зеленому кольорі рослини, який так тішить око. Взагалі, досить великий фікус створює враження живої природи навколо, а це саме по собі налаштовує на позитив.

4. Поповнення в родині

Уважні власники фікусів помітили, що якщо рослину розмістити в спальні подружжя, пов’язати на ній синю або червону стрічку (а то й обидві) і, крім цього, загадати бажання щодо вагітності, тоді чекай дива – бажання обов’язково збудеться. Є молоді мами, які пов’язують народження дітей саме з фікусом і цією прикметою.

5. Комунікація

Абсолютно дивовижна і неможлива на наш погляд особливість. Виявляється, фікус здатний розширити твої соціальні зв’язки, якщо ти людина самотня. Крім цього, рослина може вплинути на мову, прибрати зайву сором’язливість, а тих, хто любить надмірно базікати, навпаки, зупинить. Поки що віримо на слово, але обов’язково перевіримо. Гей, де мій фікус?

Поза всякими сумнівами є те, що такий вплив здатна надавати тільки здорова і доглянута рослина. Якщо виникло рішення випробувати прикмети на собі, а тому завтра ти йдеш купувати фікус, тоді варто дещо дізнатися про те, як за ним доглядати. Розкішний і яскравий фікус – розкішна і яскрава людина!

Як доглядати за фікусом

1. Найкраще купити вже зміцнілу рослину і підшукати для неї постійне місце. Фікус – не любитель частих переїздів, якщо його переміщувати часто, він образиться і почне скидати листя. Багато світла – ось що йому потрібно. Якщо фікус живе на вікні, тоді слід подбати про те, щоб відтінити яскраве сонце.

2. Зиму і літо рослина переживає чудово. Однак взимку краще берегти фікус від протягів і пам’ятати про те, що в зимовий період будь-яка рослина припиняє свій ріст. Зате влітку фікус можна перенести на балкон або в лоджію: на свіжому повітрі він стане рости дуже швидко. Прямі сонячні промені протипоказані.

3. Фікус слід купати. Раз на кілька тижнів великі листки потрібно протирати вологою ганчірочкою або тампоном. Фікуси з дрібними листочками не виняток, їх теж потрібно чистити. А ще можна влаштовувати душ. Горщик накрити плівкою, щоб не набирався зайвої вологи, потім рясно окропити відстояною водою з пульверизатора. Бажано повернути на те ж місце, щоб все було, як раніше, для цього зробити позначку на горщику.

4. Рослину можна підгодовувати. З початку весни та до кінця осені додавати трохи добрив у ґрунт з інтервалом в декілька тижнів. Можна чергувати мінеральні та органічні добрива. У зимовий час підживлювати рослину не потрібно – вона спить.

5. З часом фікусу, що виріс, у горщику стане тісно. Не варто вибирати відразу величезне “відро”, нехай новий “будинок” буде більшим на кілька сантиметрів. Потрібно буде вийняти рослину з горщика, обтрусити землю (руками допомагати не потрібно), на дно нового горщика покласти тонкий шар керамзитового дренажу, кілька шматочків деревного вугілля, додати ґрунт. Потім помістити фікус у горщик і досипати ґрунт по самі вінця, поставити на попереднє місце. Перший полив має бути через 5 днів, ґрунт можна придбати в квітковому магазині.


Бачите, скільки всього корисного довідалися! Так, згадаємо ще, як поливати фікус . Чітких правил немає, потрібно стежити за тим, щоб ґрунт трохи підсох. Банально спробувати пальцем – сухо, значить, потрібна вода. Поливати можна зверху, а для підживлення додавати воду в піддон, щоб ґрунт її вбирав в ділянці коренів. Воду бажано відстоювати кілька днів, при кімнатній температурі. Ось тепер точно нічого не забули!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *