Спосіб дуже ефективний, засоби використовуються прості, які є в кожному будинку, а головне – недорогі. Цей старовинний рецепт миючого засобу дозволить скинути з чавунної сковороди багаторічні шари жиру і нагару.
Для засобу нам буде потрібно сода харчова, вода, гірчиця в вигляді порошку, клей (канцелярський, силікатний – на вибір).
Етапи перетворення сковороди – бруднулі в блискучу красуню:
1. Необхідно великий обсяг води (5 л). Використовуємо будь-яку відповідну для цього ємність (відро, каструля, таз). Доводимо її до кипіння.
2. Після закипання додаємо в воду харчову соду (100 г), обов’язково перемішуємо, щоб швидше розійшлася.
3. Далі додаємо клей, в обсязі 100 мл. Ретельно перемішуємо розчин.
4. Слідом за клеєм засипаємо порошок гірчиці (100 г). Все добре перемішуємо. Чудо-засіб готовий.
5. Не знімаючи розчин з плити, опускаємо в нього сковороду, вона повинна бути повністю покрита засобом. Сковороду необхідно буде прокип’ятити протягом 1-1,5 години.
6. Час минув – виймаємо сковороду, даємо охолонути, до температури, щоб можна було торкатися (вона не повинна бути холодною).
7. За допомогою леза ножа знімаємо багаторічний нагар. Він повинен добре відходити від поверхні.
8. Після цього сковороду проварити в розчині ще протягом 20 хвилин.
9. Повторюємо пункт 6. Шматочки зчищаємо залізної губкою.
10. Обполіскуємо сковороду під проточною водою, витираємо.