4 Травня, 2024
Прихована ознака заздрості: як швидко розпізнати заздрісника

Прихована ознака заздрості: як швидко розпізнати заздрісника

Заздрість руйнує. Усіх і все…

Самого себе ловити на заздрості — неприємне відчуття, яке миттєво женеш від себе, борешся, переводячи думки та дії на конструктивніші справи.

“Не багато хто з нас може винести щастя – мається на увазі, щастя ближнього”, – Марк Твен.

Але як побачити заздрісника, який не особливо проявляє себе? Як розпізнати людину, від якої треба триматися подалі?

Подруга розповіла, що її колега, яка з нею раніше зовсім не спілкувалася, після того, як дізналася про неприємності в сімейному житті, стала напрочуд привітною та співчутливою.

Постійно пропонувала свою допомогу, якщо раптом подрузі треба буде висказатися. Прискіпливо з’ясовувала всі подробиці сімейних проблем. Але ж на цьому все!

Знаючи всі подробиці життєвої ситуації, не поспішала запропонувати реальну допомогу.

«У заздрісника є три ознаки: 1) він буде ганьбити і паплюжити людину, коли тієї не має поруч; 2) він буде підлещуватися їй, при зустрічі; 3) він буде радіти нещастям цієї людини», – Лукман аль-Хакім, мусульманський мудрець.

Насправді прихований заздрісник не збирається допомагати, йому подобається слухати про неприємності іншої людини.

«Заздрісник хотів би бачити багатого — убогим, щасливого — нещасним. Ось мета заздрощів — бачити, як людина із щастя впадає в біду», — Ілля Мінятій, грецький єпископ.

Тож якщо хтось раптом виявляє дивовижну турботу на словах, а не на ділі, не намагається витягти з неприємних розмов, а навпаки, то перед вами простий заздрісник, який радий побачити щасливого — нещасним.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *