18 Травня, 2024
Профілактика варикозу! Цю позу зі спокійною душею можна назвати найпотужнішою

Профілактика варикозу! Цю позу зі спокійною душею можна назвати найпотужнішою

Цю позу зі спокійною душею можна назвати найпотужнішою профілактикою варикозного розширення вен. Під час її виконання поліпшується венозний відтік, зникає припухлість ніг, йде відчуття втоми. Крім того, вона полегшує страждання тих, хто вже знає, яке нещастя мати хворі вени.

Як правильно виконувати позу «зігнутої свічки»

У йозі цю просту асану називають «Віпаріта Карань». Вважається, що коли людина стоїть на ногах, вона старіє, а в перевернутій позі всі процеси організму йдуть назад, і вона молодіє. З максимальною користю перебувати в цій позі краще в тиші.

  1. Ляж на спину, стегна повинні знаходитися на відстані приблизно 30 см від стіни. Зігни коліна, помісти стопи на стіну. Простеж, щоб стегна були під прямим кутом щодо стіни.
  2. Випрями ноги, обіпертися ними об стіну всією поверхнею, коліна тримай прямими, ноги розслабте.
    Хто б міг подумати, що профілактика варикозу на ногах настільки проста.
  3. Поклади під голову подушку, має бути дуже зручно. Закрий очі і глибоко дихай. Одну долоню помісти на живіт, другу – на серце.
  4. Усвідом своє дихання, вдихай на 2 рахунки, видихай на 4. Постарайся припинити внутрішній діалог, заспокой думки, слухай тільки своє дихання.

Цей пункт особливо важливий для тих, хто часто відчуває стреси на роботі, відчуває тривожність, у кого буває безсоння. Спокійне усвідомлене дихання в перевернутій позі вилікує нервову систему, подарує відчуття балансу.

Якщо складно спокійно дихати і ти відволікаєшся на сторонні думки, скористайся моїми методом. Коли відчуваєш, що починаєш відволікатися, обертай очима, я вважаю за краще за годинниковою стрілкою. Це легко зробити з закритими очима.

Такий рух очних яблук допомагає повернути концентрацію і направляє тебе в свідомий стан, при якому легше контролювати своє дихання і те, що ти робиш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *