20 Вересня, 2024
Пісний турецький хліб, базлама на кефірі. Уже місяць не купую в магазині хліб

Пісний турецький хліб, базлама на кефірі. Уже місяць не купую в магазині хліб

Базлама – це турецький коржик. 

Турки їдять ці коржики з чаєм на сніданок, змащуючи пісні коржі шматочком вершкового масла. А ще дуже смачно їсти базламу з твердим сиром.

За класичним рецептом коржі готують на дріжджах і воді. Але якщо ти не дружиш з дріжджовим тістом, то альтернативний рецепт турецьких коржів буде тобі до душі.

Як приготувати коржі на пательні

Величезний плюс в тому, що інгредієнти можна перерахувати на пальцях однієї руки. Тут немає дорогих продуктів, небачених приправ. Тільки прості продукти, які ми звикли бачити у себе на кухні. Редакція «Отож» розповість тобі, як приготувати коржі в домашніх умовах.

Складові:

  •  400 г пшеничного борошна
  •  250 мл кефіру
  •  сіль на смак
  •  1 ч. л соди

Приготування:

1. Просій борошно з сіллю і содою.

2. Замішай м’яке тісто. Залежно від консистенції кефіру, його може знадобитися трохи менше або трохи більш як 250 мл. Головне, щоб тісто вийшло ніжне.

3. Щоб тісто не прилипало до рук, змасти руки рослинною олією.

4. Постав тісто в холодильник на 10 хвилин.

5. Розкатай тісто в невелику ковбаску і розділи її на 5 частин. Кожну частину розкатай в тонкий круглий млинець.

6. Проткни млинчики по всьому периметру виделкою. Розігрій добре пательню.

7. На середньому вогні обсмажуємо коржі з кожного боку до золотистого кольору. Змащувати пательню маслом не потрібно. Коли коржі підсмажаться, їх можна змастити вершковим маслом.

Ти тільки поглянь, які апетитні коржі вийшли. Це відмінна заміна магазинному хлібу. Немає нічого простішого, ніж приготувати коржі на кефірі.

Поділися з подругами в соцмережах найпростішим рецептом турецьких коржів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *