Хто не любить яйця на сніданок? Складно знайти таких. Неважливо, як саме ви їх готуєте і під яким соусом подаєте – від яєць залишається шкаралупа, яка в кращому випадку потрапляє на компост, а в гіршому просто відправляється у відро для сміття.
Джерело:ukrainians.today
… А, яєчна шкаралупа – кальцій в чистому вигляді. Ну майже. На 90%. Кальцій – мікроелемент, життєво важливий для кісток, зубів і м’язів. Дозвольте представити вам спосіб переробки яєчної шкаралупи зі сміття в вітамінну суміш:
Вітамінна суміш з яєчної шкаралупи.
Алгоритм дій:
Відваріть шкаралупу протягом 10 хвилин;
Висушіть її в духовці 10-15 хвилин при температурі 200 градусів;
Дайте їй охолонути і подрібніть в кавомолці або блендері.
До слова, всього 1/2 чайної ложки такої суміші, доданої до будь-якого напою, наприклад, молочного коктейлю, какао або кави, забезпечить ваш організм денною нормою кальцію!