17 Травня, 2024
Революція Лео Бокерії в дієтології: «Відмовляйся від сніданку на 7 днів – і зайва вага піде!» Спробувала і повірила

Революція Лео Бокерії в дієтології: «Відмовляйся від сніданку на 7 днів – і зайва вага піде!» Спробувала і повірила

Всесвітня Мережа повниться нібито корисною інформацією від псевдолікарів.

Ми віримо їй, слідуємо порадам, а в результаті не просто не отримуємо бажаних результатів, а й страждаємо від жахливих наслідків. Але коли говорить Лео Бокерія, кожен другий знає, що прислухатися варто. Потрапити на прийом до знаменитого лікаря-кардіохірурга не так вже й просто: охочих дуже багато, а часу, на жаль, немає. Тому професор часто ділиться дуже загальними порадами, які підходять кожному.

лео Бокерія

Одна з недавніх порад вразила не пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, а дієтологів і всіх тих, хто хоче безпечно схуднути в короткі терміни. Лео Бокерія стверджує, що від схеми «з’їж сніданок сам, а вечерю віддай ворогові» необхідно відмовитися, адже вона ніколи не працювала. Напевно, ця інформація дуже потішила тих, хто вічно поспішає, ненавидить вівсянку, п’є ранкову каву на ходу.

Сніданок не обов’язковий прийом їжі

«Сніданок з’їж сам – це абсолютна маячня, мається на увазі повноцінний сніданок», – вважає Бокерія. Лікар ще багато років тому звернув увагу на режим дня своїх американських колег, які просто випивають вранці кави, з’їдають невеликий бутерброд під час ланчу і вживають 2-3 страви на вечерю. При цьому вони відчувають себе відмінно і менше хворіють.

правильний сніданок

«А у нас як? – міркує доктор. – Ви прокинулися, організм починає приходити в робочий стан, ви сідаєте за стіл, з’їдаєте тарілку м’яса, кілька яєць, борошняне, запиваєте великою склянкою чогось. Потім одягаєтеся, їдете на роботу. І який з вас працівник? Чисто фізіологічно?»

ніж снідати

Лео Бокерія пропонує поміняти пріоритети. Віддавайте сніданок ворогу, в обід перекусіть, а ввечері нормально поїжте. Що після? Фізкультура! Після цього сміливо можна займатися спортом. Лікар стверджує, що в країнах з найбільшою кількістю довгожителів режим дня виглядає саме так.

професор Лео Бокерія

До слова, не всі колеги згодні з думкою професора. Наприклад, хірург-кардіолог говорить про необхідність щільного і здорового сніданку. Він переконаний, що тільки так можна бути повністю готовим до величезних витрат енергії протягом важкого робочого дня.

швидке схуднення

А дієтологи взагалі обурені, адже повноцінний сніданок і обід – запорука нормального рівня глюкози, здорового організму і бажаної ваги. З іншого боку, є люди, у яких організм спить до обіду, і ніякий сніданок в них не влазить. Висновок? Рекомендувати схему Лео Бокерія абсолютно всім не варто.

Життєві принципи Лео Бокерія:

1. 10 000 кроків

користь ходьби

Це мінімальна кількість, яку повинна зробити людина за день. В ідеалі пройти подібну відстань потрібно за 40 хвилин. Це не біг і не прогулянка, а спокійна ходьба. Професор вважає, що це добре впливає на серцевий ритм і дихання.

2. День починається з посмішки

оптимісти живуть довше

Багатьом це здасться дуже дивним. А Лео Бокерія стверджує, що якщо ви посміхнетеся рідним або просто собі в дзеркалі, то позитивні думки будуть супроводжувати вас протягом всього робочого дня. Це простий спосіб стати оптимістом. А оптимісти живуть довше!

3. Контроль ваги

як контролювати вагу

Після схуднення важко тримати себе в рамках. Хочеться повернути в меню солодке, борошняне, жирне. Але вагу необхідно контролювати. Для цього харчуватися потрібно помірно і різноманітно. В такому випадку ви не просто будете мати гарний вигляд десятки років поспіль – ваше серце буде вам вдячно.

Можливо, серед наших читачів знайдуться ті, хто вважає, що Лео Бокерія в чомусь не правий і все це неефективно. Це було б так, якби не одне але: лікар сам слідує подібного режиму і відчуває себе чудово. Хіба це не приклад для наслідування? Розкажіть про нього своїм друзям і родичам, присвятіть їх в секрети правильного раціону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *