28 Квітня, 2024
Рецепт маринованої капусти «Вогник»: пікантно, просто і вистачить на всіх. Вибух смаку і море задоволення!

Рецепт маринованої капусти «Вогник»: пікантно, просто і вистачить на всіх. Вибух смаку і море задоволення!

Квашена капуста надійно вкоренилася у багатьох кухнях світу. 

Вона залишається доступним продуктом, багатим вітаміном С, без якого не можна уявити справжньої рибної солянки або ж рульки по-баварськи. У грузинів, відомих своєю любов’ю до різноманітної їжі, для квашеної капусти є особлива назва «Мжавия комбосто чи по-гурійськи», це блюдо трохи нагадує просту закуску, про яку ми розповімо сьогодні.

Маринована капуста простіша в приготуванні, але іноді їй не вистачає пікантності. Саме гострий перець і доведе її до ідеалу. Можете використовувати для капусти в маринаді ті ж спеції, що і для грузинського гарніру: селеру, часник і трохи буряків.

капуста з перцем

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Морква 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Вода 1 л
  • Цукор 100 г
  • Сіль 2 ст. л.
  • Перець духмяний 10 шт.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Гвоздика 5 штук.
  • Соняшникова олія 100 мл
  • Оцет 100 мл

Приготування:

1. Перш за все помийте і наріжте капусту будь-яким зручним вам способом. Моркву натріть на великій тертці, а часник і гострий перець наріжте на дрібні шматочки або тонкі пластини.

рецепт маринованої капусти

2. Приготуйте маринад: в літрі води розчиніть цукор, додайте сіль, перець, гвоздику, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Влийте в пряну суміш олію та оцет (9%).

як замаринувати капусту

3. Капусту викладіть в зручну ємність, чергуючи з часником і перцем, і залийте маринадом.

капуста в маринаді рецепт

4. Поставте зверху гніт і залиште майбутню хрустку закуску в холодильнику на 24 години.

як приготувати капусту

Перевага маринованої капусти в тому, що для неї не обов’язково брати зрілі качани. Молоденькі головки підійдуть навіть краще і швидше приготуються. Приємно те, що пряна закуска може довго зберігатися в холодильнику. Подавайте її до м’ясних страв, особливо вигідно гострий гарнір підкреслить смак запеченої або смаженої на багатті свинини. Приємного вам апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *