22 Листопада, 2024
Рецепт найсмачнішої піци у шкільні та студентські часи. Яка ж вона апетитна

Рецепт найсмачнішої піци у шкільні та студентські часи. Яка ж вона апетитна

Пам’ятаєте ті золоті часи, коли, сидячи на уроці, не можеш дочекатися перерви, щоб піти в їдальню і купити ту саму заповітну піцу? 

Здавалося б, батьки могли нам дати з собою до школи рум’яну курочку з запеченою картоплею, смачні бутерброди або ще щось з улюблених домашніх страв, а думки все одно крутилися лише навколо цієї солодкуватої булки з нехитрою ковбасно-сирною начинкою.

Якщо, згадавши цю страву, ви захотіли насолодитися тією самою випічкою, можете скористатися цим простим рецептом і приготувати її вдома. Звичайно, для начинки можна використовувати будь-які улюблені інгредієнти, радуйте себе і своїх школярів. Це ж так просто!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 2,5 скл.
  • Вода 1,5 скл.
  • Дріжджі 6 г
  • Сіль 0,25 ч. л.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Варена ковбаса 200 г
  • Твердий сир 200 г
  • Мариновані огірки 3 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.

Приготування:

1. Щоб приготувати тісто в глибокому посуді, змішайте борошно з сухими дріжджами, сіллю і цукром.

2. В ємність з 1 скл. теплої води вбийте куряче яйце, додайте оливкову олію і гарненько все перемішайте. Додайте в отриману суміш змішані сухі інгредієнти та замісіть однорідне тісто. Для цього вам знадобиться 10 хв.

3. Помістіть тісто в глибоку ємність, обмажте рослинною олією, накрийте посуд чистим вологим рушником і залиште в теплому місці доти, поки тісто не збільшиться у 2 рази (приблизно на 1 годину).

4. Наріжте дрібними кубиками ковбасу і кислі огірки. Змішайте в однакових пропорціях томатну пасту і воду.

5. Сформуйте з тіста, що піднялося, ковбаску, розділіть її на 10 рівних частин. Розкачайте їх круглими пластами висотою приблизно 3 мм.

6. Застеліть перевернуте деко пергаментом для випікання. Розподіліть по ньому майбутні піци. Кожен шматочок тіста змастіть томатним соусом, присипте нарізаною ковбасою, огірками та натертим на дрібній тертці сиром.

7. Помістіть піцу в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

А з якою начинкою готували піцу в вашій школі? Діліться спогадами в коментарях. Надішліть такий цікавий рецепт своїм шкільним подругам, вони напевно поностальгують разом з вами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *