Приготувати з яблук мед дуже просто. Він виходить неймовірно смачний та сподобається всій родині без винятку. Пектин, який міститься в шкірці фруктів, надасть суміші густої консистенції. Яблука вибирайте для меду достиглі, без пошкоджень та гнилі.
Інгредієнти:
Солодкі яблука 2.5 кг.;
Цукор пісок 1 кг.;
Чиста вода.
Спосіб приготування:
Помийте ретельно яблука та розріжте на чотири частини, серцевину не видаляйте.
Покладіть у каструлю, налийте води в рівень з яблуками та варіть до повного розварювання яблук.
На друшляк покладіть марлю, складену в декілька шарів та процідіть рідину, яблука далі не знадобляться.
В 1.5 літри отриманого соку додайте цукор та варіть його, щоб утворився густий сироп.
Розлийте готовий «Яблучний мед» в стерильні банки, закатайте стерильними кришками та охолодіть.
Після суміш перетвориться на пастилу чи смачний мармелад.
Приємного апетиту!