Дієтичне куряче м’ясо – фаворит більшості дієт і спортивного харчування.
Відварна грудинка містить багато білка і мінімум жирів. А запечена з овочами курка може стати повноцінною вечерею. Любителі всього гострого, в тому числі й азіатської кухні, точно захочуть спробувати соковиті стегенця з медом і часником.
Ароматна курка в пікантному соусі відмінно доповнить будь-який гарнір. М’ясо виходить дуже ніжним, одночасно солодким і гострим. Використовувати можна грудку і крила, але стегна найсмачніше.
Інгредієнти:
- Куряче стегно 6 шт.
- Вода 60 мл.
- Часник 6 зуб.
- Мед 4 ст. л.
- Часниковий порошок 2 ч. л.
- Білий винний оцет 2 ст. л.
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Сіль 1 щіпку.
- Чорний перець (мелений) 1 щіпку.
Приготування:
1. Курячі стегна очищаємо від кісток і шкіри, натираємо сіллю, перцем і часниковим порошком. Залишаємо маринуватися 30 хвилин.
2. На розігрітій пательні на невеликій кількості соняшникової олії обсмажуємо стегна по 5-6 хвилин з кожного боку, до готовності.
3. У невеликій мисці змішуємо мед, воду, оцет і соєвий соус. До курки додаємо подрібнений часник і через 30 секунд вливаємо суміш в пательню.
4. Згасити кілька хвилин до загустіння соусу. Прикрасьте зеленню і подавайте теплою.
Завдяки меду і соєвого соусу стегна набувають красивий золотистий колір. Як гарнір найкраще використовувати рис, але і з картоплею або овочами гриль буде дуже смачно.