29 Квітня, 2024
Розчин хлоргексидину- копійчаний засіб, який замінить пів аптечки і косметички

Розчин хлоргексидину- копійчаний засіб, який замінить пів аптечки і косметички

Водний розчин хлоргексидину – відомий і доступний антисептичний препарат. Це просто незамінні в медицині, особливо використовується в хірургії та косметології.

Він не пахне, не висушує шкiру, не горить і не залишає жирних слідів. Але найприємніше те, що ви можете купити його в будь-якій аптеці за копійки. Це просто незамінний засіб для набору домашньої аптечки, оскільки лікарський засіб має дуже широкий спектр застосувань.

Ми розповімо вам, як можна використовувати хлоргексидин у себе вдома. Адже це корисно в повсякденному житті, і не тільки для дезінфекції рaн.

Лікування запалення горла

Якщо у вас бsль у горлі, хлоргексидин допоможе його вилікувати. . Змішайте 1 столову ложку 0,05% розчину хлоргексидину з 2 ст. Л. Води.

Ретельно прополощіть горло протягом 3-5 хвилин. Важливо: не їжте не чистіть зуби протягом 2 годин.

Профілактика захворювань порожнини рота

Якщо у вас запалення ясен, підготуйте той же розчин, який для горла. Просто прополощіть зуби  вранці та ввечері. Аналогічним чином цей засіб нейтралізує запах з роту і допомагає запобігти появі карієсу.

Але якщо проблем з яснами немає, то ми не рекомендуємо часто робити рот розчином хлоргексину, щоб не порушувати мікрофлору.

Очищення очей у тварин

Хлоргексидином можна промити чутливі очі вашого улюбленого хом’ячка. Але майте на увазі, що він не повинен потрапити в око, потрібно протерти  очі за допомогою ватяного диску, аби видалити гній.

Усунення неприємного запаху ніг

Щоб позбутися поганого запаху взуття, просто витріть його з внутрішньої сторони хлоргексидином.

Точно так само ви можете обробляти ноги. Це унікальний дезодорант.

Застосування для обличчя

Оскільки хлоргексин є потужним антисептиком, косметологи радять мати його кожній жінці. Протріть ним обличчя після чищення або ін’єкцій

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *