Свиняче сало – це товстий шар підшкірного жиру, де накопичуються біологічно активні речовини, жиророзчинні вітаміни й антиоксиданти.
Сало містить у великій кількості вітаміни А, D, Е, а також каротин. До складу сала входить арахідонова кислота. Вона допомагає організму боротися з вірусами та зміцнює імунітет. Це саме те, що вкрай необхідно напередодні регулярних епідемій грипу і ГРВІ.
Пропонуємо тобі незаслужено забутий рецепт маринованого сала. Солити подібним чином можна і сало, і м’ясо, і навіть м’ясо на кісточці. Можна закочувати в банки на зиму або їсти відразу. Швидко і смачно!
Мариноване сало
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої грудки
- 1 л води
- 1 головка часнику
- 5 лаврових листків
- 4 ст. л. солі
- чорний перець мелений і горошком до свого смаку
- червоний мелений перець до свого смаку
Приготування:
1. На кожен кілограм сала використовується 1 літр води. Постав її на вогонь та додай спеції і сіль.
2. Поки вариться розсіл, підготуй сало. Помий його і зішкреби ножем зі шкурки наліт.
3. Чисте сало наріж на невеликі шматки.
4. Коли сіль розчиниться, відправляй у розсіл сало.
5. Накрий кришкою і доведи до кипіння.
6. Як тільки розсіл із салом закипить, прибери накип, прикрути вогонь і вари рівно 5 хвилин.
7. Коли сало провариться, видави прямо в каструлю часник.
8. Накрий кришкою і винеси в холодне місце на 12 годин.
Сало «п’ятихвилинка» може зберігатися в морозильній камері, а можна його з’їсти за один вечір. Сало ніжне, шкірка м’яка, смак непередаваний… Готове сало можна посипати паприкою, чорним меленим перцем, сухою зеленню – вибирати тобі. Смачного!