6 Жовтня, 2024
Секретне добриво для зростання великого врожаю міцної цибулі та часнику

Секретне добриво для зростання великого врожаю міцної цибулі та часнику

Нашатирний спирт – це лікарський засіб, який є у кожного в аптечці, а якщо й ні, то його можна легко купити в будь-якій аптеці. Але також нашатирний спирт – це відмінне добриво для багатьох овочевих культур. Адже нашатир містить велику кількість азоту.

Азот дуже потрібен всім овочам. Після внесення добрива, що містить азот, у рослин починається активне зростання зеленої частини, листя стає пишним і насичено-зеленого кольору. Всі рослини засвоюють азот тільки з грунту, тому підживлення з нашатирю вносяться тільки в землю.

Буває, що розчином з нашатирного спирту обприскують листя. Це робиться в першу чергу для захисту від шкідників. Таким чином дуже добре захищати капусту.

Часник і цибуля краще за всіх реагують на підгодівлю з нашатирного спирту. Їх зелена частина починає рости прямо на очах. Зелені і цілі пір’я цибулі дуже добре підійдуть для вживання в їжу.

Крім того, нашатирний спирт має різкий запах, що допомагає відлякувати від цибулі і часнику різних шкідників. Крім цього нашатирний спирт діє ще й як антисептик, тому грибкові захворювання також минуть рослини.

Для приготування розчину візміть дві столові ложки 10%-го нашатирного спирту і 10 літрів води.

Поливати часник потрібно обов’язково по вологій землі. Однієї стандартної лійки вистачить на грядку 2х2 метра. З цибулею все точно так само. Поливати краще вранці або ввечері, щоб розчин повільніше випаровувався, і рослини отримали більше поживних речовин.

Через кілька днів після підгодівлі, ви помітите як пір’я часнику і цибулі активно підуть у ріст.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *