18 Травня, 2024
Сирники люблять всі, але не у всіх вони бувають вдалими! Питання: чому не виходять сирники? Секрети, які варто знати кожній господині

Сирники люблять всі, але не у всіх вони бувають вдалими! Питання: чому не виходять сирники? Секрети, які варто знати кожній господині

Коли мова йде про сніданок, сирники не поступаються ні яєчні, ні грінкам, ні навіть каші.

Однак, на відміну від всіх перерахованих вище страв, можуть бути ситним десертом. Приготування просте до крайності: змішати, обваляти в борошні, обсмажити. Але занадто часто цього виявляється мало. Отже, чому не вдаються сирники?

Наша редакція провела невелике розслідування і з’ясувала: сирники “не вдаються” по-різному. Одні розвалюються, інші розтікаються, треті нагадують гуму, а четверті й взагалі несмачні. Ділимося з тобою тонкощами, які допоможуть уникнути будь-якого з цих результатів.

Чому сирники розвалюються

чому сирники не вдаються

Якщо сир попався дуже сухий, кількість яєць потрібно контролювати з особливою ретельністю, адже саме вони є головною сполучною ланкою. Крім білка, сир скріплює борошно. Якщо сирники втрачають форму на пательні та розпадаються, можливо, потрібно додати ще кілька ложок.

Також страва може почати розтікатися. Це говорить про те, що цукру в ній дуже багато. Він плавиться і тече разом із сиром. Те ж відбувається, якщо викласти сирники на непрогріту олію. Якщо жоден із цих нюансів не видається тобі причиною саме твоїх невдач, швидше за все, річ у надто тонкому шарі панірування.

як приготувати сирники правильно

Чому сирники несмачні

По-перше, на смак сирників дуже впливає якість сиру. Але є й інші дрібниці, які можуть на це вплинути. Найчастіше в гонитві за пишністю можна не встежити та додати занадто багато соди. Її й взагалі краще замінити на розпушувач.

рецепт смачних сирників

По-друге, олія, на якій їх готують. Вважається, що рафінована соняшникова підходить ідеально. Можливо, ти здивуєшся, дізнавшись, що приготовані на смальці сирники є набагато смачнішими.

По-третє, достатня кількість солі. Цукор із нею відмінно поєднується, і солона карамель це доводить! Обов’язково використовуй обидва підсилювача смаку.

А щоб сирники не перетворилися на гумові сирні коржики, достатньо не переборщувати з борошном і яйцями. Також слід їсти сирники свіжими, тільки з пательні, через те, що потім їх консистенція починає змінюватися.

секрет смачних сирників

Чому сирники підгоряють

Смажити цю страву з сиру обов’язково потрібно на середньому або навіть малому вогні. Вона повинна добре пропектися всередині, але водночас не обгоріти зовні. Однак ти можеш зіткнутися з цією проблемою і на низьких температурах, якщо поклала надто багато цукру.

чому сирники не вдаються

Це все, що потрібно знати про сирники, щоб вони вийшли не гіршими, ніж у ресторані. Якщо хочеш досягти вершини кулінарного мистецтва в їх приготуванні, не нехтуй горіхами, спеціями і фруктами. Вони можуть відчутно збагатити смак! Настійно рекомендуємо спробувати приготувати сирники з яблуками, курагою і корицею.

Тобі подобається те, що ти читаєш? Постав нам «Подобається» в Фейсбуці та обов’язково поділися статтею з друзями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *