15 Травня, 2024
Сир фета зі звичайного магазинного кефіру: в салаті не відрізнити

Сир фета зі звичайного магазинного кефіру: в салаті не відрізнити

Домашній сир з кефіру

Інгредієнти:

  •  2 л кефіру 2,5% – ї жирності
  •  3 ч. л. солі

Приготування:

1. Придбай магазинний кефір будь-якої торговельної марки відповідної жирності. Вилий його в каструлю.

сир з кефіру

2. Додай дві чайні ложки солі з гіркою. Перемішай. Доведи до кипіння на невеликому вогні.

сир з кефіру

3. Коли кефір почне закипати, на його поверхні утворюються бульбашки, сирна маса підійде догори, знизу залишиться сироватка. Побачиш ці ознаки, зніми каструлю з вогню.

сир з кефіру

4. Підготуй посуд. Візьми глибоку миску. Поклади на неї друшляк, а зверху складену вдвічі марлю.

сир з кефіру

5. Виклади білу масу на марлю з допомогою черпака. Потім почекай кілька хвилин, щоб з неї стекла сироватка.

сир з кефіру

6. Загорни сир в марлю, зв’язавши її кінці вузликами, щоб сир збився в єдину масу. Тільки коли вона повністю охолоне і стече сироватка, поклади сир в холодильник.

сир з кефіру

7. Через годину вже можеш діставати, нарізати та ласувати. Домашній сир з кефіру готовий.

сир з кефіру

Він застигне в тій формі, в якій ти його покладеш в холодильник. Тому попередньо можеш сформувати ту, яка тобі подобається. Якщо будеш подавати його гостям в якості сирної нарізки, притисни з усіх боків, щоб вийшла цеглинка.

Цей сирний сир з кефіру підійде для приготування салатів, закусок, а також в якості начинки для пирогів і іншої випічки. Його можна просто намазувати на хлібці, теж буде смачно.

Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *