19 Травня, 2024
Старець: 10 біблійних попереджень, які потрібно перестати ігнорувати! Як можна швидше!

Старець: 10 біблійних попереджень, які потрібно перестати ігнорувати! Як можна швидше!

Як часто ви звертаєтеся до Біблії у важкі для вас моменти?

А у цій книзі зібрана вся мудрість світу нашого. Завдяки їй можна уникнути стресу, який супроводжує майже кожну сучасну людину, знайти гармонію в житті і налагодити стосунки з людьми.

Ось 10 біблійних попереджень, до яких потрібно прислухатися кожному з нас:

1. Не лінуйтеся.

Лінь – одна з найголовніших вад людини, яку Біблія засуджує з усією строгістю і непохитністю. Як говорить святий апостол Павло в Посланні до Римлян: “в старанності не лінуйтеся, духом палайте, Господу служіть” (12:11).

Ледачу людину чекає невизначене і гнітюче майбутнє: “Ледар в холод не оре, а значить, в жнива нічого не знайде” (Притчі 20: 4).

2. Не чиніть перелюб.

Якої б спокуси ви не відчували, пам’ятайте, що задоволення від швидкоплинного роману на стороні зникає дуже швидко. Наслідки його: “гіркі, немов полин, гострі, як меч двосічний” (Притчі 5: 5).

Усе таємне завжди стає явним: “Беззаконного викривають його ж беззаконні гріхи” (Притчі 5:22).

3. Покайтеся у своїх гріхах.

Завдяки можливості покаятися ми можемо звільнитися від наших гріхів і отримати за них прощення. Гріхи уповільнюють наш духовний розвиток і можуть навіть зупинити його. Покаяння дозволяє нам відновити духовне зростання і розвиток.

Ісус Христос закликає людей покаятися, “кажу, Збулися часи, і Боже Царство наблизилось” (Марка 1:15).

4. Припиніть лихословити.

“Хто хоче любити життя та бачити хороші дні, нехай притримає свого язика від лихого та уста свої – від говоріння підступних речей” (1-е Петра 3:10).

Це попередження стосується любителів “міцного” слівця і заздрісників, які звикли наговорювати на інших, обговорювати оточуючих, виставляючи їх в  найнепривабливому світлі.

Святий апостол Павло нагадує нам: “щоб ви не зневажали нікого, щоб не були сварливими, а тихими,проявляючими  лагідність до всих людей” (Послання до Тита 3: 2).

5. Намагайтеся не піддаватися юнацькій похоті.

Апостол Павло вчить Тимофія уникати “юнацької похоті”. Що мається на увазі? Потрібно уникати речей, зображень, розмов, фільмів, книг, людей, які постійно спонукають вас думати про сеkс або про аморальні стосунки, які суперечать Слову Божому.

За словами Павла, потрібно дотримуватися “правди, віри, любові, миру з тими, хто Господа кличе від щирого серця” (Друге послання до Тимофія 2:22.

6. Живіть благочестивим життям.

Відмовтеся від колишніх звичок і лихослів’я. Зосередьтеся на дотриманні Божих заповідей та благочестивому життю, у якому немає місця перелюбству, нечестивим думкам, словам і вчинкам.

Покаяння – це тільки перший етап на шляху до Христа. Далі повинна послідувати повна відмова від безбожного життя. Християни не повинні повертатися в безодню гріха, з якої Бог їх врятував.

“Отож, браття, ми не боржники власного тіла, щоб жити за тілом; бо коли живете за тілом, то маєте вмерти, а коли духом умертвляєте плотське, то живі будете” (Римлян 8: 12-13).

7. Не крадіть.

Ви  можете навіть і не підозрювати, що ви – злодієм. Ви крадете чужий час, коли утримуєте нелюба в стосунках, крадете чужу інтелектуальну власність, коли завантажуєте піратську версію програмного забезпечення, не заплативши за неї ні копійки і т.д.

Справжнім християнам заборонено красти: “Хто крав, нехай більше не краде, а краще нехай працює, щоб робити своїми руками корисне, щоб було із чого виділити тим, хто потребує допомоги” (Ефесян 4:28).

8. Чиніть опір дияволу.

“Отже, підкоріться Богові та спротивтеся дияволу, і він утече від вас. Наблизьтеся до Бога, тоді й Бог наблизиться до вас” (Послання Якова 4: 7).

Деякі люди витрачають весь свій час на протистояння дияволу і все одно залишаються в програші. Досить почати просто наближатися до Бога, слідувати його розпорядженням, і в душі більше не залишиться ніякої  надії для сатани. І  йому не залишається нічого іншого, як  втекти з неї.

9. Служіть Господу в страху і в покорі.

Бога треба любити, треба шанувати, але також Його треба боятися. Це не означає, що ви повинні відчувати панічний страх перед ним. Тут не про звірячий страх йдеться, а про глибоке благовіяння.

Людський страх завжди пов’язаний з негативом, а страх Божий – з благоговінням, повагою і любов’ю: “Отож, мої любі, […] з острахом і трепетом про своє спасіння” (Послання до Филип’ян 2:12).

10. Будьте смиренними.

“… Не робіть нічого з підступом або з марнославством, але в покорі смиренно сприймайте один одного вище за себе” (Послання до Филип’ян 2: 3).

Найбільша проблема людини – гордість, тому вона перешкоджає смиренню і завжди призводить до втрат. Смирення означає повну покірність, слухняність без жалю і невдоволення, це відсутність гордості, прагнення піднятися над іншими людьми.

Тільки той, хто “лагідний і смиренний серцем” (Матвія 11:29), знайде істинний спокій і благодать.

Які з цих заповідей ви ігноруєте найчастіше? Чому?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *