Якщо ви вчасно не зняли з бульйону піну і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і її можна буде видалити.
У курячий бульйон НЕ кладіть ніяких приправ, тільки цибулину і моркву. Інакше він втратить смак.
Ніколи не залишайте в супі лавровий лист. Він хороший при варінні, а потім лише псує смак.
Відбивні вийдуть більш м’якими, якщо за 1 -2 години до смаження їх змастити сумішшю оцту і рослинної олії. Те ж виконайте і з м’ясом для гриля.
Щоб приготувати смачні соковиті котлети, додайте у фарш порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі і трохи сирої картоплі.
Першу хвилину обсмажування котлет вогонь повинен бути сильний, щоб скоринка схопилася і не дала б соку витекти. Але потім треба довести вогонь до середнього і, перевернувши котлети, знову посилити його на півхвилини.
Риба не розвалиться на шматки і придбає золотисту скориночку, якщо за 10-15 хвилин до смаження її витерти рушником і тут же посолити.
Кілька свіжих лисичок, доданих в будь-який суп, зроблять його смачніше. Гриби в стравах тим смачніші, чим дрібніше вони порізані.
Натерту сиру картоплю відразу ж розмішайте з невеликою кількістю молока, інакше вона посиніє.
Стара картопля стане смачніше, якщо додати при варінні ложечку оцту, 2-3 зубчики часнику і лавровий лист, або зварити її в бульйоні. Чим старіше картопля, тим більше потрібно води.
Картопляне пюре краще збивати вручну. Збите в міксері стає пишним, зате швидко втрачає смак.
Дріжджове тісто буде м’яким і повітряним, якщо додати в нього остиглу варену картоплю. Натерти на дрібній тертці.
Вершкове масло при смаженні не темніє, якщо розпечену сковороду попередньо змастити олією.
Тісто швидше підійде, якщо в нього вставити кілька паличок трубчастих макаронів.
Щоб отримати легкий і пухнастий крем. При збиванні віночком потрібно описувати вісімки і час від часу кола по стінках посуду.
Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, повітряними, якщо в тісто додати ложку коньяку.
Якщо хочете, щоб квасоля при варінні не потемніла, варіть її у відкритій каструлі.
Щоб уникнути розбризкування олії. Перш ніж почати смажити, дно сковорідки потрібно злегка посипати сіллю.
У салат з квашеної капусти замість яблук можна покласти часточки апельсинів або мандаринів.
Рослинну олію потрібно підливати в салат тільки після того, як салат посолити, додали оцет і перець. Сіль в олії розчиняється.
Салат з майонезом і вінегрет набудуть особливо приємний смак, якщо перед подачею до столу покласти в них ненадовго лимонну шкірочку.
Якщо хочете, щоб вінегрет придбав тонкий і приємний смак, влийте в нього столову ложку молока і всипте чайну ложечку цукрового піску.
Для отримання прозорого м’ясного бульйону під час варіння треба покласти в нього промиту яєчну шкаралупу. Готовий бульйон слід процідити.
Відваром цибулиння можна підфарбовувати бульйони. Це підвищує їх поживність, збагачує вітамінами і покращує зовнішній вигляд.
Стара курка звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин в холодну воду.
Щоб м’ясо не пригоріло і не стало сухим, в духовку ставлять посудину з водою.
Для усунення сильного запаху при смаженні риби. У рослинну олію кладуть 1 сиру картоплину, очищену і нарізану скибочками.
Щоб швидко остудити гарячий компот, потрібно поставити каструлю з ним в іншу, більшу посудину. Наповнивши її холодною водою і всипати в воду трохи крупної солі.
При приготуванні киселю розведений крохмаль слід лити не в середину каструлі, а ближче до її стінок.
Поспішай поділитися цінними порадами з друзями, не лишай їх можливості дізнатися це!