Сусідка пригостила огірочками, смак яких просто нeймовірний. Весь секpет в одному осoбливому інгpедієнті. Я відразу ж записала рецепт.
Мариновані огірочки З ЛИМОНОМ: нічого смачнішого я в житті не їла.
Джерело:ukrainians.today
Інгредієнти на 1 літрову банку:
Маленькі огірочки (скільки влізе в банку)
1 кружок лимона
4 зубчики часнику
2 гілочки кропу
2 лаврові листи
1 бутон гвоздики
0.5 ч ложки гірчичного насіння
3 горошини чорного і запашного перцю.
Для розсолу:
1 літр води,
150 грам цукру,
40 грам солі.
Приготування:
Огірки заливаємо холодною водою на 3 години, потім гарненько миємо й обрізаємо кінчики.
Складаємо все спеції і прянощі в простерилізовані банки, потім кладемо огірочки і заливаємо банки окропом, залишаємо на 20 хвилин.
Потім зливаємо воду і заміряємо її кількість, при необхідності додаємо теплу кип’ячену воду до потрібного об’єму.
Розчиняємо в цій воді цукор, сіль і додаємо скибочку лимона.
Заливаємо гарячим маринадом огірки і закриваємо, перевернувши догори дном. Укутувати не потрібно, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Смачного!