Спробуйте і вам сподобається.
Прохолодний, хрусткий і освіжаючий — турецький салат з огірків, також званий «Cacik», готується зі свіжих маленьких солодких огірків і подається в вершково-йогуртовій заправці зі свіжою м’ятою і кропом.
Свіжі трави додають аромату, а червона цибуля дає цьому вершково-огірковому салату саме той смак, який йому потрібен.
Джерело:intermarium.news
Закуска добре поєднується зі стравами середземноморського стилю, такими як курка-гриль, риба або навіть фалафель! Салат може бути зроблений заздалегідь!
Рецепт швидкий і простий. Нарізати огірки, заправити вершковим йогуртом і все перемішати в мисці. Використання блендера або спеціальної насадки робить цей салат особливо швидким і легким.
Інгредієнти:
7 — 8 маленьких свіжих огірків;
1 великий пучок свіжого кропу;
1 невеликий пучок свіжої м’яти;
1 невелика червона цибулина;
1 упаковка (200 грамів) простого грецького йогурту;
2 столові ложки жирної сметани;
1 столова ложка свіжого лимонного соку, а можливо і більше за вашим смаком;
2 зубчики часнику — дрібно нарізаний або тертий;
½ чайної ложки солі;
мелений чорний перець;
щедра щіпка цукру;
1 столова ложка оливкової олії;
1 чайна ложка води.
Приготування:
1. Огірки вимийте під холодною водою. Якщо ви використовуєте молоденькі огірки, залиште шкірку.
2. Використовуючи спеціальну терку або гострий ніж, наріжте тонкі однакові диски огірочків і покладіть у велику миску.
3. Додайте нарізаний кріп, нарізану м’яту і тонко нарізану цибулю.
4. У невеликій мисці змішайте інші інгредієнти — йогурт, сметану, лимонний сік, подрібнений часник, сіль, перець, цукор, оливкову олію і воду, і перемішайте до однорідної маси.
5. Полийте заправкою огірки та перемішайте.
6. Смак солі й лимона відрегулюйте за вашим смаком.
Приємного апетиту!