29 Червня, 2024
У моєму холодильнику завжди пахне гарно. Вся справа в спеціальному розчині

У моєму холодильнику завжди пахне гарно. Вся справа в спеціальному розчині

Сучасні холодильники, що працюють за технологією No Frost, є дуже зручними. Так, продукти в них без упаковки швидше “завітрюються”, проте їх можна довго не розморожувати. Але навіть вони в міру експлуатації забруднюються і накопичують неприємні запахи, тому мити їх періодично потрібно.

І, на щастя для себе, я знайшла один ефективний метод, як швидко і без зайвих клопотів очистити холодильник від бруду і позбутися від сторонніх запахів. А допомагає мені в цьому спеціальний засіб, який я готую з підручних інгредієнтів. І далі я детально розповім, як його зробити і що для цього буде потрібно.

Підготовка холодильника

Насамперед прилад потрібно відключити від мережі електроживлення і прибрати з морозильної і холодильної камери всі продукти. Після цього потрібно дістати всі полички і ящики, щоб холодильник було набагато простіше і швидше мити. Якщо у вас стара модель, в якій крапельна заморозка, то доведеться почекати, поки весь лід розтане. Тому краще всього зробити все з вечора, щоб вранці приступити до очищення.

Робимо засіб для миття

Цей розчин виходить не тільки дешевим, але і ефективним. Він добре усуває навіть старі забруднення, неприємні запахи і вбиває патогенну мікрофлору. Для його приготування потрібно наступне:

  • господарське мило – 50 г (попередньо натерте на дрібній тертці);
  • будь-який рідкий засіб для миття посуду – 1 ст. л .;
  • харчова сода – 2 ст. л .;
  • тепла вода – 1 л.

Приготувати розчин дуже просто. Всі компоненти потрібно просто додати в воду і почекати, поки вони повністю розчиняться. Потім з його допомогою потрібно вимити всередині і зовні холодильник. Для цього можна використовувати звичайну м’яку губку або ганчірку. Коли з усім буде покінчено, залиште ненадовго холодильник, щоб він висох.

Позбавляємося від неприємних запахів

Отже, ви вимили холодильник від бруду. Тепер вам залишилося провести фінальну обробку оцтовим розчином. Для його приготування на літр води беруть 100 мл звичайного столового оцту. Цим засобом потрібно протерти внутрішню частину морозильної і холодильної камери, а потім агрегат залишити на ніч з відкритими дверцятами, щоб вивітрився запах оцту.

Вранці можна буде повертати ящики і полиці на місце і включати холодильник. Але продукти рекомендується закладати не відразу, а через кілька годин, щоб температура швидше опустилася до оптимальних відміток. Ось таким засобом я вже користуюся протягом довгого часу і результатом дуже задоволена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *