22 Листопада, 2024
Фармацевтичні компанії воліють приховувати цю інформацію від вас. Такими дивовижними здібностями володіють ці насіння.

Фармацевтичні компанії воліють приховувати цю інформацію від вас. Такими дивовижними здібностями володіють ці насіння.

Іноді мати-природа дає нам дорогоцінний ресурс, до якого ми маємо легкий доступ, але ми це не помічаємо. Маємо на увазі один із відомих фруктів – яблука. Можливо, ви чули старе прислів’я: «Яблуко на день відганяє лікаря». Яблука дуже корисні з точки зору харчування і особливо добре відповідають потребам людей, які живуть у Центральній Європі. Раніше ми їли їх удосталь, але в останні роки їх споживання різко скоротилося.

Яблука є основним джерелом фітохімічних речовин, вітамінів і антиоксидантів. Дослідження показали, що шкірка цих органічних продуктів може підтримувати лікування серцево-судинних захворювань, раку легенів, астми, повноти та хвороби Альцгеймера. Але виявилося, що найкориснішими є ті частини яблук, які ми їмо рідко.

Яблучні кісточки — що вони містять?

Яблучні кісточки часто забувають про частину улюбленого фрукта. Але ці маленькі насіння можуть багато чого запропонувати! Відомо, що яблучне насіння містить незначну кількість ціаніду, тому їх ніколи не можна їсти у великих кількостях. Однак користь для здоров’я від споживання їх у помірних кількостях може бути цілком задовільною. Насіння яблука багате харчовими волокнами та важливими вітамінами та мінералами, такими як кальцій, калій, цинк і фосфор.

Крім того, яблучне насіння містить корисні рослинні сполуки, включаючи антиоксиданти та фітонутрієнти, які можуть допомогти захистити від хронічних захворювань, таких як рак і хвороби серця. Споживання яблучного насіння також може допомогти зменшити окислювальний стрес і запалення. Загалом, яблучне насіння забезпечує широкий спектр переваг для здоров’я, тому варто включити їх у свій раціон!

Чому ми не їмо яблучне насіння?

Злегка гіркуватий смак насіння через вміст амігдаліну часто відлякує людей від їх споживання, і зберігається помилкове переконання, що вони токсичні. Однак це не так, оскільки в здорових клітинах є фермент роданаза, який перешкоджає виділенню синильної кислоти. Наукові дослідження також показали, що з’їдання кількох яблучних насіння може задовольнити добову потребу людського організму в йоді. Тому вживання насіння слід включити в лікування йододефіциту!

Значна частина екологічних проблем пов’язана з нестачею вітамінів і мінералів. Вживання яблук з неушкодженими кісточками можна порівняти з віддачею боргу власному організму.

Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, що перед початком будь-якого лікування консультація лікаря є обов’язковою!

Поділіться статтею, щоб її побачили ваші друзі!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *