10 Травня, 2024
Хочете стати щасливішим? Тоді ставте собі щоранку одне питання

Хочете стати щасливішим? Тоді ставте собі щоранку одне питання

Альберт Ейнштейн якось сказав: «Найважливіше рішення людини полягає у виборі того, в якому світі, на її думку, вона живе: дружньому або ворожому».

А в якому світі живете ви? Яким ви його бачите? Вирішувати вам. Наприклад, я приймаю таке рішення щоранку. Прокидаючись, я відразу ж задаю собі питання: «Я живу в хорошому або поганому світі?».

Те, яким ви бачите своє оточення, впливає на те, як пройде ваш день.

Ремез Сассон каже про це з точки зору позитивного мислення: «Воно (позитивне мислення) надає блиск очам, наповнює людину енергією і щастям».

Коли трапляються непередбачувані речі, ви повинні ставитися до цього з розумінням. Хтось «підрізав» вас на дорозі? Нічого. Зрештою, вашу машину не зачепило, ви не запізнилися на зустріч і не змушені залагоджувати справи зі страховою компанією, що могло б вилитися в тривалий і неприємний процес ремонту автомобіля.

Вас затримує турист, повільно розгулює вулицями міста? Проявіть терпіння! Насолоджуйтесь видом навколо і «вільним» часом, який раптово з’явився.

Починаючи свій день з усвідомленою думкою про те, що світ хороший, ви стаєте менш схильними до негативних реакцій, якщо щось починає йти не за планом. У вас з’являється більше терпіння і надії

Добро породжує добро


До того ж, те, як ви сприймаєте свій день на його початку, впливає на кількість хороших речей, які відбудуться з вами впродовж дня.

Співавтор книги «Навчіть свій мозок бути щасливим» Сьюзен Рейнольдс вважає, що «почуття задоволення може настільки сильно стимулювати людський мозок, що він (мозок) почне відповідати на це задоволення таким чином, що це задоволення буде лише посилюватися».

Прокидаючись і вибираючи (свідомо чи ні) жити в «поганому» світі, ви проживаєте свій день абсолютно по-іншому.

Очікування в черзі до каси магазину здається вам вічністю і все, за що б ви не бралися, стає в десять разів складніше зробити. Все валиться з рук, і постійно виникає таке враження, що от-от щось повинне трапитися. І все це зайвий раз доводить, що світ є дійсно ворожим.

Користь для здоров’я


Позитивне мислення позитивно позначається на здоров’ї людини. Воно скорочує ризик появи депресії, знижує відчуття тривожності і робить нас більш стійкими перед будь-якою проблемою. Люди, схильні бачити навколо хороше, як правило, живуть довше і простіше справляються зі стресовими ситуаціями.

Я знаю, як легко потрапити в пастку негативних думок, особливо з урахуванням того, що відбувається в світі: ви просто не можете перегорнути стрічку новин в соціальних мережах, щоб вам на очі не попався пост про те, наскільки в цьому світі все «неправильно». Але такі думки заважають бути щасливим.

Вони перешкоджають досягненню успіху, оскільки знижують вашу здатність думати, проявляти творчість і реагувати на все, що відбувається адекватно.

Якщо ви хочете стати кращими, то найпершим кроком стане мислити позитивно відразу ж після ранкового пробудження.

Як почати день на більш позитивній ноті


Якщо позитивне мислення є для вас чимось новим, нижче перераховані кілька порад, які допоможуть вам навчитися помічати більше хороших речей, ніж поганих:

  1. Використовуйте тільки ті слова і вирази, які показують позитивний настрій: «У мене буде чудовий день», або «Я з нетерпінням чекаю того, що станеться зі мною сьогодні».
  2. Зосередьтеся на речах, які роблять вас щасливими: «Я не можу дочекатися виступу моєї дитини на вечірній шкільній виставі», або «Швидше б побачити, чим обернеться для мене цей проект!»
  3. Цінуйте все хороше: «Я вдячний за міцне здоров’я, можливість платити за рахунками і за свою прекрасну сім’ю!».
  4. Проводьте більше часу з позитивними людьми, і це допоможе вам стати такими ж!

Хоча ніхто не може дати абсолютної гарантії, що все це зробить вас щасливими, але якщо ви зосередитеся на хороших речах, а не на поганих, то безумовно починаєте робити успіхи. На все потрібен час.

Тому, прокинувшись завтра вранці, запитайте себе: «В якому світі я живу: хорошому або поганому?». І пам’ятайте, у вас завжди є вибір.

Зробіть собі послугу, і виберіть перше. Це допоможе вам стати і щасливішими, і здоровішими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *