15 Травня, 2024
Хочете, щоб ваші діти були здорові, уявіть, що ви бідні!

Хочете, щоб ваші діти були здорові, уявіть, що ви бідні!

“Хочеш, щоб твої діти були здорові, уяви, що ти бідна” – сказав один педіатр. Це він сказав не мені, а моїй читачці, а та поділилася з цим з нами в коментарях до однієї з моєї статті. За що їй від мене спасибі.

Ви відчуваєте які мудрі слова? Мені здається дуже мудрі. Вони прямо запали в мою пам’ять і я вирішила проаналізувати з вами, що вони означають.

Виявляється, щоб діти були здорові не треба багато грошей. Звичайно, це не стосується тих малюків, у кого якісь серйозні проблеми. Я думаю, ця фраза більше підходить до образу життя звичайної сім’ї.

Ну в першу чергу – харчування. Якщо уявити, що я бідна, що я буду купувати з продуктів – звичайні крупи, дешеві сезонні овочі і фрукти, м’ясо/курку в невеликих кількостях, недорогу рибу і т.д. А це все для дитини набагато краще, ніж розвідні каші, помідори взимку або сосиски до гарніру. Звичайно, якість сучасних продуктів можна поставити під сумніви, але я все-таки вважаю, що набагато краще з’їсти шматочок м’яса/курки, ніж, наприклад, ковбаси. Краще попити просто кефір, ніж який-небудь йогурт “Чудо”, краще до чаю подати домашнє варення, ніж шоколадну пасту/цукерки/Барні і т.д.

Думаю, сенс ви вловили… Чим менше грошей у людини, тим простіша їжа, тим краще для нашого здоров’я...

Ось щодо одягу, як можна застосувати слова педіатра?

Звичайно, поганийодяг купувати не хочеться. Але чим менше грошей, тим менше одягу, а значить ми менше кутаємо дітей. А це загартування для організму. Діти не застуджуються від кожного вітерцю…

І останній момент – лікування дітей. Звичайно, тут більше компетенція лікарів, але зараз дітей реально заліковують. При звичайному ГРВІ призначають 5-7 видів лікарських засобів… Якщо грошей мало, то батьки обійдуться мінімальним набором, а то і зовсім великою кількістю гарячих напоїв.

Ну що, бажаю всім мати достатньо грошей, але прислухатися до слів цього мудрого лікаря.

P.S.: У коментарях деякі починають “перевертати” сенс статті, кажучи, що якщо ми будемо бідними, то будемо купувати “Мівіну”, прострочені продукти і найдешевші сосиски… Думаю, тут ключове слово педіатра “уяви”, а не “будь “бідною… до всього треба підходити з розумом…

І ще одна дівчина відмінно доповнила. Якщо уявити, що ти бідний, то скоріш за все ти підеш з дитиною не в ігрову кімнату, де безліч іграшок, а просто гуляти на вулицю або в парк… Користі від цього для дитини в сотні разів більше.

Джерело

Поділитись у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *