3 Травня, 2024
«Хочеш зберегти щастя — нікому про це не розповідай»: 4 речі, які не слід розповідати навіть найріднішим

«Хочеш зберегти щастя — нікому про це не розповідай»: 4 речі, які не слід розповідати навіть найріднішим

Ділитись своїми переживаннями з іншими людьми — це звичний для людини стан. Такими нас створила природа — ми маємо взаємодіяти з іншими, щоби у складній ситуації не опинитися на самоті. Однак, є речі, які не варто розповідати ніколи і нікому.

Не розповідайте всім підряд про свої страхи

Всі ми чогось боїмося, але не варто на кожному розі розповідати про свої страхи. У цього є дві причини. По-перше, якщо ви демонструватимете свої слабкості, люди можуть за це зачепитися і в майбутньому зіграти цю карту у вигідній для них ситуації і вам стане невимовно боляче.

З іншого боку, що більше ви говорите про свої страхи, то більше фокусуєтеся на них, і це змушує вас боятися ще більше.

Не розповідайте всім підряд про свої прибутки

Із грошовими питаннями взагалі нікому не варто довіряти, окрім самого себе. Розповідатимете про свої доходи, вам заздритимуть, якщо ви заробляєте більше. А ще у вас постійно проситимуть у борг.

Позичання грошей – це один із найбільш руйнівних факторів у відносинах. Говорити на тему грошей можна тільки з тими, кому ви беззастережно довіряєте, з ким ви пройшли вогонь та воду, і вас ця людина не розчарувала.

Це правило щодо будь-яких речей. З людиною, яка підтвердила вашу довіру, можна ділитися практично всім. Якщо ж у вас не було ситуації, яка перевіряє стосунки, то завжди потрібно бути насторожі.

До речі, у борг теж краще грошей не брати. 

Не розповідайте всім підряд про свої проблеми

Коли нам погано, ми хочемо поділитися цим з іншою людиною. Це досить ефективна методика, оскільки дозволяє нам швидко заспокоїтись. Але перед тим, як поділитися з кимось тим, що лежить на душі, Ви повинні бути впевнені в тому, що можете довіряти цій людині. Що вона не розповість ваш секрет комусь ще, як трапилося в цій історії:

Ірина та Катя товаришували з дитинства. І одного разу в сім’ї Ірини трапилося лихо, про яке нікому не розповіси. Тільки найближчій людині.

Сталася складна ситуація із сином та матір’ю Ірина ділитися не хотіла, бо у них не було таких близьких стосунків. Але все розповіла подрузі.

А Катя розповіла своїй мамі. А мама її товаришувала з мамою Ірини і доповіла все їй. Тому треба бути обережним із тим, кому розповідати свої проблеми.

Не розповідайте всім підряд про своє щастя

З тієї ж причини не варто розповідати про своє щастя. Особливо стороннім людям, не те що близьким.

Щастя любить тишу. Ми ніколи не можемо знати, що стороння людина має на увазі. Щастя інших людей із боку може сприйматися як хвастощі.

Людям властиво заздрити тому, чого не мають самі. Тому багато хто в душі може бажати нам зла, навіть якщо самі цього не підозрюють, і ця негативна енергія присмоктується до нас, і псує життя.

Похвалився про підвищення на роботі — втратив гаманець з готівкою. Розповів про щастя у стосунках — посварився із партнером. Тому краще нікому не розповідати про свої приводи для щастя, щоб це щастя не втратити.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *