Це найсмачніша кабачкова ікра, яку я коли-небудь їла. Я коли її відкриваю, то з’їдаю одразу цілу банку. Вчора відшукала рецепт, бо чоловік сказав, що має бути тільки така і не інакша
Є безліч рецептів кабачкової ікри, але цей – є єдиним моїм фаворитом серед інших схожих рецептів. Смакота неймовірна. Кожного року готую і до весни не вистачає. Цього року зроблю дві порції.
Цей рецепт вже має багато років. Дістався він мені від моєї улюбленої братової. Кращого рецепту я ще не зустрічала. Всі, хто пробує таку кабачкову ікру, відразу просять рецепт. За матеріалами.
Це найсмачніша ікра, яку я коли-небудь їла. Я коли відкриваю, то не можу зупинитись і з’їдаю одразу цілу банку. Вчора відшукала рецепт, бо чоловік сказав тільки така і не інакша, а я варила купу різних інших.
Інгредієнти:
Кабачки (вже почищені) – 6 кг.
Цибуля – 1 кг.
Томатна паста – 0,5 л.
Майонез (190 г) – 2 пачки.
Сіль, перець, приправи, часник, цукор, оцет.
Покроковий рецепт приготування:
Все перемолоти на м’ясорубці. Варити 3,5 годин, але я цей час скорочую до 2 годин в каструлі на середньому вогні без кришки.
Потім додаємо 0,5 л томатної пасти, в оригіналі рецепту “Господарочка”, 2 пачки (по 190 г) майонезу 67%, 1,5 столових ложок солі, 1 столова ложка улюбленої приправи, 2 столові ложки оцту, 1 склянка олії, 1 склянка цукру, 2 головки часнику (через прес).
Якщо хочеться пікантнішого можна дати 1 столову ложку червоного меленого червоного перцю (я не даю).
Все гарно вимішати і варити ще 1,5 години.
Закатати в гарячі стерильні банки, укутати покривалом.
Зберігати в підвалі. Якщо немає підвалу, то для надійності можна 15 хв простерилізувати.
З такої порції виходить приблизно 12 баночок кабачкової ікри (по 0,5 л).
Автор рецепту – Люба Качмар.
Смачного вам!