18 Травня, 2024
Це рослина, яку багато хто вважає бур’яном: 10 важливих причин їсти листя кропиви

Це рослина, яку багато хто вважає бур’яном: 10 важливих причин їсти листя кропиви

Urtica Dioica або кропива – це рослина, яку багато хто вважає бур’яном і уникає через її жалячий ефект

Він викликаний токсинами з волосків на стеблах і листках, які таким чином еволюціонували, щоб їх не поїдали тварини.

Ці жалячі волоски є голками, які можуть проникати в шкіру і вводити гістамін і ацетилхолін, які викликають печіння і свербіж, що тривають до 12 годин.

Але вчені виявили, що “укуси” кропиви мають протизапальну властивість і можуть бути використані в лікувальних цілях, а препарати, отримані з кореня, використовуються для лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози.

Кропива від алергії.

Саме по собі листя кропиви також має багато властивостей, які можуть бути корисні для людей. Згідно з клінічними дослідженнями, кропива є альтернативним способом лікування алергії, який не має побічних ефектів, на відміну від інших методів лікування, які включають антигістамінні, а також протинабрякові засоби та вакцини.

. Кропива від ревматизму і подагри.

Листя кропиви може допомогти вам уникнути ревматизму і подагри, Кропива добре знижує рівень сечової кислоти. Фахівці рекомендують зазвичай 300-600 мг ліофілізованого екстракту в день. Не приймайте кропиву довше трьох місяців без перерви, не використовуйте її настоянку: спирт при подагрі протипоказаний.

Ревматизм лікують так: жалять кропивою хворі місця. Лікування проводять у два прийоми: в перший день хворі місця натирають гасом, на наступний день жалять їх кропивою.

. Кропива для краси шкіри та волосся.

Листя кропиви здавна використовувалося, як спосіб боротьби з випаданням волосся. Крім запобігання облисінню, вона також допомагає стимулювати ріст волосся, оскільки багата кремнеземом і сіркою, які змушують волосся виглядати здоровим і блискучим.

Ці речовини стимулюють як волосся, так і нігті. Кропива також допомагає запобігти лупі. Для цього потрібно змішати екстракт кропиви з кокосовим або гірчичним маслом і нанести суміш на шкіру голови. Маску можна залишити на ніч, а вранці ретельно промити.

. Кропива для зміцнення імунітету.

Ця трава містить антибактеріальні властивості, які можуть допомогти в зміцненні імунної системи. Це з’єднання називається каротиноїдами та багате величезною кількістю вітаміну С, який може бути ефективним для зміцнення імунної системи.

Побічні продукти метаболізму теж можуть бути нейтралізовані антиоксидантами, які містяться в листі кропиви. Таким чином, це потужна рослина, яка може служити захистом імунної системи.

. Кропива для очищення організму.

Вона також містить сечогінні властивості, які можуть позбутися всіх токсинів в організмі. Відвари та екстракти кропиви мають здатність видаляти шкідливі хімічні речовини з організму, тим самим очищаючи організм від токсинів, домішок і канцерогенів. Протипоказання: проблеми з нирками, гіпотензія, схильність до тромбоутворення.

. Кропива при запальних захворюваннях печінки та жовчного міхура.

Для оздоровлення печінки та жовчного міхура використовується настій 1 до 10. Іноді використовується свіжоприготований сік.

Як вживати кропиву?

Знадобиться 1 столова ложка подрібненої кропиви та 200 мл води. Воду закип’ятіть в каструлі. Потім додайте подрібнену кропиву і накрийте кришкою на пару хвилин. Фільтруйте суміш, і тепер вона готова до вживання. Ви також можете додати кропиву в салат і інші страва, а також супи й коктейлі.

У літню пору лікування кропивою доцільно проводити соком кропиви – він володіє цінними поживними та лікувальними речовинами. Також ефективне в цю пору року свіже листя і молоді пагони кропиви.

Як бачите, за “поганим” характером кропиви ховається справжній цілитель. Але лікування кропивою бажано проводити тільки після консультації з лікарем. Нагадаємо, що атеросклероз, тромбоз, варикоз, гіпертонія, індивідуальна непереносимість можуть стати протипоказанням до її застосування.

Інформація призначена тільки для ознайомлювальних і освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Даний матеріал не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть у вас виникнути про стан здоров’я.

А як ви ставитеся до кропиви?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *