18 Травня, 2024
Цікаві властивості. Мало хто знає на що здатна газована вода !?

Цікаві властивості. Мало хто знає на що здатна газована вода !?

Гадаєм дуже мало хто знав що завдяки газованій воді ми можемо не купувати дорогі засоби для чистких різних предметів.

Догляд за ювелірними прикрасами

Налийте воду з газом у велику ємність і додайте туди пару крапель миючого засобу без агресивних компонентів. Далі занурте в рідину брудні прикраси і залиште їх на ніч. Як тільки прокинетеся, дістаньте кільця, ланцюжки та інші прикраси з води. Добре промийте коштовності і просушіть їх за допомогою м’якої тканини.

Видалення іржі

Газована вода видаляє не тільки розводи з металів, але і іржу. Річ у тім, що вода з газом містить вуглекислоту, яка гальмує процес окислення заліза. Просто занурте пошкоджені металеві деталі на пару годин в рідину, щоб уповільнити процес корозії.

Очищення лобового скла

Потрібно очистити скло від пилу, бруду або інших плям? Візьміть чисту газовану воду і протріть нею скляну поверхню. Результат — ніяких розводів або патьоків.

Полірування кам’яного покриття

Натуральні кам’яні покриття потребують дбайливого догляду. Щоб спростити собі життя і зберегти ідеальний вигляд дорогих меблів, регулярно очищайте вибагливу поверхню газованою водою.

Пригорілий жир

Не хочете мучитися з брудними каструлями і сковорідками? Замочіть пригорілий посуд в газованій воді на кілька годин — нагар і жир самі відійдуть.

До блиску

Скляний і срібний посуд час від часу можна залишати в газованій воді на 20 хвилин. Цей простий лайфхак допоможе зберегти первісний вигляд ваших столових предметів.

Видалення плям

Багато господинь відзначають, що вода з газом швидше виводить складні плями, ніж звичайна. Крім того, вуглекислота впливає на забруднені ділянки, не виїдаючи тканину і колір.

Нейтралізація запахів

Ще один лайфхак для власників кішок. Якщо раптом ваша улюблениця позначила квартиру в невідповідному місці, ви можете позбутися від їдкого запаху за допомогою газованої води. Але потрібно діяти швидко. Свіжу калюжку спочатку промокніть ганчіркою, далі залийте місце водою з газом. Через 20 хвилин можна витерти газовану воду сухою ганчіркою.

Розводи від жорсткої води

Як привести в порядок змішувачі та душову кабінку? Налийте газовану воду в ємність з пульверизатором і розбризкайте рідину в тих місцях, де помітите розводи. Потім протріть поверхні сухою тканинною ганчіркою.

Наліт від чаю і кави

Наліт на чашках від чаю або кави можна змити за допомогою води з газом. Налийте газовану воду в брудну ємність до країв і залиште на ніч. Вранці вимийте посуд з миючим засобом.

Ось так, все дуже просто. Валиво пам’ятати про правельність рецепту, адже при незначних помилках у Вас нічого не получиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *