Користь будь-яких каш для організму важко переоцінити.
Вони допомагають нам налагодити травлення, худнути на дієтах і вести здоровий спосіб життя. Високий вміст клітковини, вітамінів і мікроелементів робить їх незамінними в раціоні кожної людини.
Сьогодні ми розповімо вам, чим корисний булгур і яким чином він впливає на роботу багатьох органів і систем в нашому організмі. Повірте, після прочитання вам відразу ж захочеться з’їсти хоча б ложечку!
Користь булгуру
Булгур вважають однією з найбільш поживних круп, але він володіє ще й багатьма корисними для організму властивостями. Це обумовлено його особливим хімічним складом: наявність всіх вітамінів групи В, величезна кількість клітковини, кальцій, магній, залізо і навіть фосфор.
Булгур сприяє поліпшенню міцності кісток – проблеми, відомої кожній людині. Також в каші міститься величезна кількість білка, завдяки якому можна відновити й наростити м’язові тканини.
Крім того, булгур корисний для серцево-судинної системи, оскільки містить в собі багато клітковини та вітаміну В6. Це дозволяє контролювати й запобігати розвитку захворювань. А наявність заліза стане відмінним профілактичним засобом від анемії.
Для травної системи булгур теж робить чимало корисного: очищає організм від токсинів, ефективно бореться з будь-якими розладами в роботі кишківника, рятує від здуття і сприяє утворенню та росту кількості корисних бактерій.
Одна з важливих функцій булгуру – зниження ризику утворення каменів в жовчному міхурі. Така функція можлива завдяки високому вмісту тієї ж клітковини, яка сприяє активному травленню і зменшує кількість виділеної жовчі.
Цю крупу використовують навіть для виготовлення домашніх масок і скрабів для обличчя. Мікроелементи в його складі добре освіжають шкіру і сприяють її омолодженню.
Навіть попри калорійність, булгур рекомендують їсти тим, хто сидить на дієті: він відмінно насичує і надовго позбавляє від відчуття голоду. Головне – стежити, щоб порції були помірними.
Як вибрати та зберігати булгур
Оскільки виробництво булгуру в основному припадає на Туреччину, то варто відмовитися від товарів з маркуванням інших виробників. Також при виборі каші звертайте увагу на цілісність упаковки: найкраще, якщо вона ще й буде прозорою, так можна розглянути, наскільки булгур розсипчастий, і визначити його колір. Врахуйте, що зерна не повинні злипатися.
Зберігати його, як і будь-яку іншу крупу, найкраще в скляному посуді з герметичною кришкою: це дозволить уникнути появи комах і суттєво продовжить термін придатності.
Не дарма східні народи славляться своїми довгожителями та міцним здоров’ям: їх харчування складається з корисних каш, овочів і фруктів. Нам би варто було запозичувати такий досвід і активно використовувати його у своєму житті. Залишайтеся здоровими!
Інформація призначена тільки для ознайомлювальних і освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Даний матеріал не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть у вас виникнути про стан здоров’я.
Сподобалась стаття? Поділись з подругами!